Andreu Martí, novament al punt de mira

L'exalcalde de l'Ametlla de Mar ja va declarar davant el jutge el 2014 en la investigació de presumptes delictes relacionats amb Efial

abertran34579739 andreu marti i garcia ex alcalde de la ametlla de mar160705103241

abertran34579739 andreu marti i garcia ex alcalde de la ametlla de mar160705103241

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Andreu Martí, exalcalde de l'Ametlla de Mar, ha sigut detingut aquest dimarts amb deu persones més en el curs de l''operació Térmyca', portada a terme per la Guàrdia Civil. Ha sigut arrestat per la seva relació amb la consultora Efial, objecte de la present operació en nombrosos municipis a tot Espanya, una vinculació que ja va portar Martí davant el jutge el març del 2014. Llavors s'investigaven els presumptes delictes derivats de la contractació d'aquesta empresa i el seu gerent, Antonio Martos, els quals es veurien beneficiats pels contractes municipals de forma injustificada.

DOBLE CÀRREC

Notícies relacionades

El maig del 2013, un particular va presentar una denúncia davant l'Oficina Antifrau de Catalunya on exposava que la creació de La Cala Gestió, empresa pública de l'Ametlla de Mar, resultava innecessària i únicament obeïa a la il·lícita finalitat d'eludir el control legal i econòmic de la intervenció municipal. Una vegada constituïda l'empresa pública es va nomenar gerent Martos, que a la vegada era gerent i soci majoritari d'Efial Consultoria. En la denúncia d'Antifrau s'exposa que existeix una incompatibilitat legal entre els dos càrrecs i que la consultora ha sigut beneficiada per almenys dos contractes adjudicats per l'empresa municipal. Aquesta relació podria ser constitutiva d'un delicte d'activitats prohibides a funcionaris públics i un altre de negociacions prohibides.

En la declaració davant el jutge el 2014, Martí va defensar la legalitat de totes les operacions, i que Martos no rebia cap sou per la teva tasca com a gerent i que aquest era pagat per la consultora. Alcalde fins al 2015, la seva gestió financera ha sigut així mateix criticada pel govern municipal actual (ERC), ja que hauria deixat les arques municipals amb un deute de 50 milions d'euros.