EL POLS INDEPENDENTISTA

ICV critica les propostes de referèndum del PSC i la CUP

Marta Ribas considera que l'única via per solucionar la qüestió catalana és una consulta pactat amb l'Estat

jrico33112272 la diputada de catalunya s  que es pot marta ribas  durant e160704124355

jrico33112272 la diputada de catalunya s que es pot marta ribas durant e160704124355

1
Es llegeix en minuts

La coordinadora nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Marta Ribas, va criticar ahir en roda de premsa les propostes de referèndum que han abanderat en els últims dies tant el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) –que ha apostat per una consulta a la canadenca si fracassa la reforma constitucional– com la Candidatura d’ Unitat Popular (CUP), que reclama un referèndum unilateral d’independència (RUI). Als socialistes catalans els va retreure la «renúncia» a la celebració d’una consulta pactada amb l’Estat espanyol, mentre que va assegurar que la proposta dels anticapitalistes constitueix «una fugida cap endavant».

Ribas va assegurar que «hi ha solucions viables i altres que no ho són», al·legant que el referèndum unilateral d’independència (RUI) proposat per la CUP «fa un flac favor» als catalans. Així mateix, la diputada va valorar les discrepàncies internes que manté en l’actualitat el PSC i va lamentar que després d’una «certa reflexió» sobre la possibilitat de celebrar el referèndum sobre la independència pactat amb l’Estat, els dirigents socialistes hagin finalment renunciat «de nou» a aquesta via.

CONTRA LA UNILATERALITAT

Notícies relacionades

Aquest camí és, segons Iniciativa, l’única possibilitat «viable» per solucionar l’encaix de Catalunya. Ribas va recalcar que la seva formació rebutja la «unilateralitat» que defensa la CUP i va reconèixer que «a Catalunya no li convenen ni renúncies com la del PSC ni fugides cap endavant amb el referèndum unilateral d’independència».

Després dels resultats en les eleccions legislatives del 26 de juny passat, Ribas va reconèixer que la «situació és més complicada» per abordar la qüestió catalana, de manera que la convocatòria d’un referèndum acordat és ara «més difícil». Per aquesta mateixa raó, la diputada ecosocialista va cridar a construir aliances parlamentàries en favor de la consulta sobiranista, un repte en què ICV, va assegurar, «no defallirà».