El jutge arxiva la causa per enaltiment del terrorisme contra els titellaires

Ismael Moreno assegura que no ha quedat "degudament acreditada la perpetració" del delicte que se'ls imputava

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha arxivat la causa oberta contra els titellaires Alfonso Lázaro i Raul García per enaltiment del terrorisme. En una resolució, el magistrat assegura que no ha quedat "degudament acreditada la perpetració" del delicte que se'ls imputava.

Moreno va enviar els dos artistes a la presó presó el mes de febrer passat després que representessin al barri madrileny de Tetuan, durant els carnavals de Madrid, l'obra 'La Bruja i Don Cristóbal' en què van mostrar un petit cartell amb la llegenda 'GoraAlka-ETA".

Cinc dies més tard, els va deixar en llibertat a petició de la Fiscalia i els va imposar compareixences al jutjat. També els va prohibir sortir del territori nacional.

Notícies relacionades

El magistrat ha remès als Jutjats de Plaza Castilla la part de la causa referent a la presumpta comissió d'un delicte contra les llibertats públiques i els drets fonamentals.

A més, el jutge no admet a tràmit les denúncies presentades per dues associacions de víctimes contra els actors Alberto San Juan i Gloria Muñoz, que van tornar a representar a Madrid l'obra de titelles i van mostrar el mateix cartell.