Monedero acusa Units Podem de fer "un discurs buit" sense plantejar "una alternativa clara"

El fundador del partit morat considera que els "falta carrer", defensa la confluència amb IU i creu que és "molt probable" que venci en les pròximes eleccions generals

2
Es llegeix en minuts

Que Juan Carlos Monedero és un vers lliure fa temps que ja se sabia. L'endemà de les eleccions generals del 26-J, en què finalment no hi va haver 'sorpasso' d'Units Podem al PSOEUnits PodemPSOE, el cofundador del partit morat ha fet una dura crítica al considerar que per aconseguir la victòria en els comicis no n'hi ha prou amb "un discurs buit (...) embellit amb l'oripell de les televisions" si no es planteja "una alternativa clara".

En un article publicat a 'Público' titulat 'A la primera no va la vençuda', Monedero parla sense embuts sobre Podem i Izquierda Unida, però no deixa canya dreta i carrega també contra PPPSOE Ciutadans.

Per ell, Podem ha tornat a ser "ostatge de l'infantilisme" al creure's les enquestes que donaven per fet el 'sorpasso' i, segons el seu diagnòstic, han sigut precisament aquestes enquestes, barrejades amb la "por" i el "brexit", les que han provocat que no es donés el gir. També opina que la coalició ha fet una campanya "errònia" i "una mica desdentada" amb el PSOE.

SER MÉS ÚTIL

"No n'hi ha prou de fer un discurs buit, adornat amb una retòrica desbordada i embellida amb l'oripell de les televisions si no planteges una alternativa clara i, alhora, insisteixes en el problema que tenen els partits amb qui t'enfrontes", afegeix Monedero, abans d'assegurar que "a Podem li falta carrer (...), mobilització popular, identificar-se amb els problemes socials, amb els estudiants, amb els dependents, amb les marees, amb els autònoms, amb els damnificats de les multinacionals". "A Podem li fa falta ser menys brillant a la televisió -ja ho és de sobres- i ser més útil a la gent del carrer", insisteix.

No obstant, l'exdirigent de Podem assegura que els 71 diputats aconseguits són un resultat "espectacular", creu que és "molt probable" que venci en les pròximes eleccions generals i recorda que Felipe González Mariano Rajoy van perdre dues eleccions abans d'arribar a la Moncloa, i José María Aznar, unes. Així mateix, beneeix la confluència amb IU ("va caminant en la direcció correcta"), encara que en aquest punt aprofita per també deixar anar un clatellot a la formació d'Alberto Garzón, a la qual li critica la seva nostàlgia excessiva "pel que és pretèrit", "els seus símbols, paraules, anàlisis, referències, lemes, banderes històriques. Un món del treball que ja no existeix. I una glòria que va ser derrotada".

CÀRREGUES CONTRA PP, PSOE I CIUTADANS

Notícies relacionades

Monedero també carrega contra PP, PSOE i Ciutadans. Censura les paraules de Fernando Martínez Maíllo a l'assegurar que el resultat electoral exonera de culpa Jorge Fernández Díaz sobre la suposada conspiració contra CDC i ERC en vigílies de la consulta del 9-N. I lamenta l'Espanya "que viu en la por i l'egoisme", "ostatge del passat".

Al PSOE li critica que estigui "feliç com un nen amb sabates noves" malgrat haver obtingut el pitjor resultat de la història. I a Ciutadans, que per intentar mobilitzar els seus votants, critiqués "només Rajoy perquè si criticava el PP pensava que no els votarien. I aquí hi ha el resultat".