TERRATRÈMOL EN PLENA CAMPANYA DEL 26-J

El fiscal general de l'Estat estava al cas del 'Fernándezgate'

Una conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso evidencia que Torres Dulce estava informat de les gestions contra Francesc Homs, segons revela 'Público'

fernandezdulce-roca

fernandezdulce-roca / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres Dulce, estava al cas del 'Fernándezgate'. Així ho revela el diari digital Público, que explica que, en la seva segona conversa, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el cap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, parlen que els fiscals Fernando Bermejo i José Grinda, així com el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres Dulce, estan avisats de l'expedient que plantegen contra el dirigent de CDC Francesc Homs, pocs dies abans de la consulta sobiranista del 9-N.

Aquesta segona reunió, de la qual el diari publica els àudios corresponents, va tenir lloc al despatx del ministre el 16 d'octubre del 2014. Fernández Díaz volia saber com anaven les gestions de De Alfonso contra Francesc Homs. En la conversa, el dirigent del PP al·ludeix als papers que el director d'Antifrau li va donar contra el llavors conseller de Presidència i afirma: "Em vas donar un parell de papers. Has vist que no ha sortit res. Això és un pacte de cavallers".

En un altre moment de la conversa, Fernández Díaz li explica a De Alfonso que ha parlat amb el fiscal general de l'Estat. "Em consta, em consta", li respon el director d'Antifrau, que li explica que porta "quatre arxius molt sucosos". Llavors parlen de l'actuació de diversos fiscals davant aquests casos i del que poden fer davant aquells que decideixin arxivar els casos contra l'entorn sobiranista. 

REPÀS DELS FISCALS

De la conversa es desprèn que els fiscals Anticorrupció Fernando Bermejo i José Grinda, així com el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres Dulce, estan avisats de l'expedient contra Homs.

Notícies relacionades

De Alfonso té una cita l'endemà amb Antonio Salinas, el fiscal anticorrupció. Repassen la manera d'actuar de diversos fiscals. Entre ells, Emilio Sánchez Ulled [fiscal davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya]. La intenció és enviar el cas del president dels municipis independentistes a José María Romero de Tejada, fiscal superior al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al ser un polític aforat.

L'estratègia és portar a terme les investigacions des de la fiscalia, però no des d'un jutjat, perquè el jutge les hauria de traslladar a les parts afectades. De Alfonso presumeix que així va procedir amb el fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol Ferrusola, després de comunicar-ho a Pablo Ruz, jutge de l'Audiència Nacional... fins que "la tonta dels nassos" de la seva exnòvia va aixecar el cas.