DE TORNADA A LES URNES

L'enquesta prohibida de les eleccions generals del 26-J: el sondeig definitiu

A poques hores que s'obrin els col·legis electorals, 'El Periòdic d'Andorra' publica l'última entrega del baròmetre del GESOP

1
Es llegeix en minuts

A tan sols 10 hores que s'obrin els col·legis electorals a Espanya, 'El Periòdic d'Andorra' publica la sisena i última entrega de l'enquesta prohibida de les eleccions generals del 26-J, que se celebraran amb el soroll de fons de la victòria del 'brexit''brexit' en el referèndum sobre la sortida del Regne Unit de la UE i de l'escàndol del 'Fernándezgate', que ha sacsejat la recta final de la campanya. Aquest últim sondeig recull l'evolució de la intenció de vot dels electors durant l'última setmana.

El rotatiu andorrà ha ofert a les 13 hores d'aquest mateix dissabte, jornada de reflexió, la cinquena entrega del baròmetre encarregat al Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP). Dimarts es va publicar la primera entrega; dimecres, la segona; dijous, la tercera, i ahir divendres, la quarta.

Com ja va fer en anteriors conteses electorals -les eleccions generals del 2008, les catalanes del 2010, les municipals del 2015 a Barcelona o les generals del 20-D passat-, 'El Periòdic d'Andorra' ha ofert als votants un 'tracking' diari sobre les expectatives electorals, una eina que a Espanya està prohibida des de les 0.00 hores de dimarts passat.

VETO DE LA LLEI ELECTORAL

Notícies relacionades

Aquesta paradoxal situació és responsabilitat exclusiva dels partits polítics amb representació parlamentària quan el 2011 es va reformar la llei electoral i van renunciar a adaptar-la a la nova realitat digital, mantenint el veto a publicar i difondre sondejos electorals des de cinc dies abans dels comicis. No obstant, tant els partits (que estan finançats amb diner públic) com empreses encarreguen aquests 'trackings' per conèixer les tendències de l'última setmana de campanya, unes tendències que poden ser decisives per decantar la balança a les urnes.

Amb el sondeig diari d''El Periòdic d'Andorra' es corregeix aquesta situació i els ciutadans accedeixen a la mateixa informació que tenen les elits polítiques i econòmiques.

combo-web

combo-web