tornada a les urnes

El sondeig general de les eleccions del 26-J, en obert i al complet

EL PERIÓDICO publica totes les dades del baròmetre del GESOP sobre els comicis publicat el dilluns 13 de juny

escanos

escanos

1
Es llegeix en minuts

EL PERIÓDICO publica en obert i al complet totes les dades i les tabulacions de les enquestes de les eleccions generals del 26-J del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) publicades en aquest diari. Tant el sondeig a nivell espanyol, publicat el dilluns 13 de juny, com l'específic per a Catalunya, publicat el divendres 10 de juny. En un nou exercici de transparència, molt valorat per politòlegs, periodistes, militants i ciutadans sensibles a la demoscòpia electoral, EL PERIÓDICO difon sistemàticament les dades dels seus sondejos

L'enquesta preelectoral indica que l'esquerra vorejaria la majoria absoluta en els comicis del 26-JUnits Podem i el PSOE podrien arribar fins a 172 diputats al Congrés, i la suma de PP Ciutadans, seria de 161. Rajoy perdria força, de 123 a 113-17 diputats, però tornaria a ser el més candidat votat, i la segona plaça seria per al partit de Pablo Iglesias, que passaria de 69 a 84-88 escons i li prendria la segona plaça a Pedro Sánchez, que baixaria de 90 a 80-84. El partit d'Albert Rivera podria sumar fins a 4 diputats als 40 que va obtenir el 20-D. El sondeig mostra com la unió de Podem IU faria que l'esquerra alternativa aconseguís una quinzena d'escons més que en les eleccions de fa sis mesos. 

CATALUNYA: EN COMÚ PODEM REPETEIX VICTÒRIA

El sondeig del GESOP per a EL PERIÓDICO sobre el 26-J a Catalunya indica que En Comú Podem repetiria victòria i Ciutadans superaria una CDC en caiguda lliure. El partit que lidera Xavier Domènech podria sumar un escó i arribar als 13. Ciutadans seria l'altre beneficiat per la repetició electoral a Catalunya, i és que podria passar de 5 a 7 diputats i superaria CDC, que perdria 2-3 escons dels 8 que va obtenir el 20-D. L'enquesta mostra uns resultats semblants als del 20-D per a les tres formacions restants. ERC obtindria 8-9 escons, el PSC, 8, i el PP, 4-5.

Tabulacions del sondeig del 26-J a Espanya del GESOP per a EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

Base de dades del sondeig del 26-J a Espanya del GESOP per a EL PERIÓDICO.

Tabulacions del sondeig del 26-J a Catalunya del GESOP per a EL PERIÓDICO.