RETORN A LES URNES

Ciutadans intentarà distanciar-se del PSOE però sense estridències

El partit detecta "incomprensió" en alguns dels seus votants per l'actitud acrítica de Rivera amb Sánchez

VALENCIA 12/6/2016

VALENCIA 12/6/2016 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

L'acord de Ciutadans i el PSOE per intentar investir Pedro Sánchez com a president del Govern s'ha convertit en una arma de doble tall per a Albert Rivera. Fonts del seu partit consideren que el polític català ha ofert una imatge de dialogant molt positiva de cara a l'electorat, però han detectat que part dels seus votants del desembre no han entès aquest acostament i no comparteixen tampoc l'actitud gens crítica que té amb Pedro Sánchez, com es va veure en el debat, en què Rivera va evitar enfrontar-se al candidat socialista. Per aquest motiu, els pròxims dies, els dirigents de Ciutadans intentaran “posar de manifest les diferències amb el programa del PSOE però sense estridències i sense renegar de l'acord”.

La cúpula de Ciutadans ha detectat aquest “incomprensió” amb la posició de Rivera respecte a Sánchez entre els votants que li van arribar del PP. Dels 3.500.000 vots que el partit taronja va rebre fa sis mesos, 1,6 milions va ser d'electors que el 2011 havien recolzat Mariano Rajoy.

Albert Rivera

candidat de CIUTADANS

"En el debat, Ciutadans va parlar clar davant el populisme i el conformisme"

Fonts del partit justifiquen l'estratègia mantinguda fins ara perquè no comparteixen el “com pitjor estigui el PSOE, millor” que consideren que Rajoy està encoratjant amb la seva campanya de polarització. Amb les enquestes actuals a la mà, Ciutadans i el PP no sumen majoria absoluta i Rivera, com va dir dilluns a la nit al plató, aposta per un Executiu amb els tres partits. ¿Amb Rajoy al capdavant? Doncs depèn del dia. Rivera seguirà jugant amb aquesta amenaça. 

ENTRE EL "CONFORMISME" I EL "POPULISME"

Notícies relacionades

L'anàlisi que la formació fa del debat és molt positiva, ja que consideren que el candidat taronja va aconseguir superar els nervis que se li van veure al desembre, en el programa en què va participar Soraya Sáenz de Santamaría; es va fer sentir en el bloc de la corrupció per contraposar la seva imatge de “mans netes i lliures” a les de Rajoy i “va plantar cara” a Pablo Iglesias. 

"En el debat Ciutadans va protagonitzar des del centre una alternativa i va parlar clar davant el populisme i el conformisme", va dir ahir Rivera en la seva visita a Salamanca.