CARTA Als CANDIDATS

Altura de mires

L'endemà de l'eleccions és necessari que els nostres representants polítics es posin a treballar per configurar un Govern

2
Es llegeix en minuts
Juan Rosell
Juan Rosell

President de Foment del Treball

ver +

El desig de tots els empresaris és que, després del 26-J, l’horitzó polític s’aclareixi i arrenqui un període d’estabilitat institucional. Una condició necessària per generar confiança entre els ciutadans, les empreses i els inversors en un moment transcendental per consolidar la recuperació de la nostra economia i de l’ocupació. El 2016 ha continuat el camí del creixement que va portar l’any passat la nostra economia a una taxa del 3,2 en un entorn favorable amb tipus d’interès històricament baixos, caiguda del preu del cru i depreciació de l’euro que ha  afavorit l’impuls de les nostres exportacions. Les perspectives segueixen sent positives, però no podem malaguanyar el que ja hem fet, ni mirar cap a un altre costat, en lloc de cap al camí que queda per recórrer per apuntalar aquest creixement.

Hi ha dos aspectes clau per a aquest camí. Per un costat, continuar amb el procés de consolidació fiscal, de sostenibilitat dels nostres comptes públics, que és un punt essencial per al manteniment de la credibilitat entre els inversors. D’una altra banda, prosseguir el procés de reformes per refermar el cicle de recuperació en un escenari de desaparició gradual d’alguns dels factors que han impulsat el creixement.

El dia 3 de juny passat vam enviar a totes les formacions polítiques el nostre document Propostes empresarials davant les eleccions generals que recull moltes d’aquestes reformes necessàries. Per exemple, una política fiscal que contribueixi al creixement, l’enfortiment de la negociació col·lectiva, garantir un sistema de Seguretat Social sostenible, un marc normatiu favorable a l’activitat empresarial, l’impuls de la innovació i la transformació digital, revisar la formació professional per a l’ocupació i, qüestió no menor, la reforma de les Administracions Públiques. En suma, reformes dirigides a millorar la competitivitat de l’economia espanyola sota una premissa: hem de simplificar i gestionar millor.

Notícies relacionades

La CEOE compleix l’any que ve el seu 40è aniversari. Quatre dècades en les quals s’ha produït una gran transformació de l’economia espanyola el balanç de la qual s’ha de posar en positiu. El rumb és el bo, ara queda prosseguir les tasques. S’ha de continuar modernitzant, reformant, adaptant, digitalitzant… Ho estem fent les empreses. Ho ha de fer tota la societat.

Aquest és el diagnòstic i les receptes, ara falta que l’endemà de les eleccions, entre tots contribuïm a aplicar-les i que els seus efectes positius es notin aviat. Per a això és necessari que els nostres representants polítics es posin a treballar des d’aquell mateix dia per configurar un Govern. Un Govern que allunyi els riscos que  planen sobre la recuperació econòmica, generi confiança i asseguri als empresaris certesa, estabilitat política i social i un marc normatiu clar i senzill. No podem perdre més temps. Aquesta vegada sí, necessitem tota l’altura de mires de la nostra classe política.