el veto als comptes

Puigdemont dóna per trencat el pacte d'estabilitat amb la CUP

"Això marca un punt d'inflexió, passaran coses greus", indica el president, que diu "mentidera" a la força anticapitalista per assegurar que no hi va haver negociacions prèvies sobre els pressupostos

"Hem vingut a fer la independència", sosté davant el grup de JxSí en una reunió al Parlament

34192874 60-junts-pel-s

34192874 60-junts-pel-s / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, declararà aquesta tarda la ruptura del pacte d'estabilitat amb la CUP una vegada s'hagi certificat el veto als pressupostos en la votació de les esmenes a la totalitat de l'oposició. Puigdemont realitzarà una compareixença al Parlament després de la votació en què solemnitzarà el canvi d'escenari, encara que remarcarà que aquesta nova situació no implicarà el final de la legislatura ni del procés sobiranista.

En la seva intervenció davant el grup parlamentari de Junts pel Sí a primera hora de dimecres, abans que arrenqués el ple, el president ha afirmat que la decisió de la CUP de vetar els pressupostos "marca un punt d'inflexió en el procés [sobiranista]". Immediatament després, ha llançat un missatge d'unitat i cohesió en la coalició que encapçala, encara que l'ha coronat amb una advertència: "Que quedi clar que no ens vendrem, hem vingut a fer la independència, però passaran coses greus".

16 REUNIONS OFICIALS

Puigdemont ha acusat la CUP de "mentir" quan alguns dels seus representants han assegurat que el veto respon a la falta de voluntat negociadora del Govern. Segons ha explicat el president al seu grup, hi ha hagut fins a 16 reunions oficials, a part de contactes informals.

Notícies relacionades

En tot cas, Puigdemont no ha volgut avançar esdeveniments respecte a si es trencarà formalment el pacte d'estabilitat o existeixen altres escenaris d'aliances o de convocatòria anticipada de noves eleccions.