L'ANC demana "generositat i responsabilitat" als partits independentistes

L'entitat reclama la unitat d'acció necessària per tramitar uns pressupostos clau per a les "estructures d'Estat"

El president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, aquest dissabte.

El president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, aquest dissabte. / EFE / ANDREU DALMAU

1
Es llegeix en minuts

L'ANC ha exigit aquest dimecres en un comunicat "responsabilitat, coratge i generositat" als diputats i partits independentistes, demanant la tramitació dels pressupostos. Representen, segons el text, "l'única via perquè quedi cobert el desenvolupament de totes les eines d'Estat necessàries per tirar endavant el procés, per alleujar la greu situació de desigualtat social i per impulsar les lleis i les estructures necessàries per sortir de la situació colonial en què ens ha abocat el govern d'Espanya i el Tribunal Constitucional".

Notícies relacionades

L'entitat reconeix les dificultats per superar les diferències de model i estratègia entre les diferents formacions però demana un acord per evitar una situació que "genera desconcert en una població que ha demostrat tenir un objectiu clar, la independència de Catalunya, i un compromís coherent davant les urnes com es va mostrar el 9-N del 2014 i el mateix 27-S del 2015" en paraules de l'ANC. 

El comunicat proposa, així mateix, tornar a convocar la taula de forces polítiques i socials integrada en el seu moment per Convergència Democràtica de Catalunya-Reagrupament independentistaEsquerra Republicana de CatalunyaEsquerra Unida i AlternativaMES-Moviment d’EsquerresAssociació de Municipis per la IndependènciaAssemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. L'objectiu seria afavorir l'acció conjunta per arribar a la independència.