Societat Civil Catalana es reuneix amb Puigdemont per primera vegada

En la reunió, que tindrà lloc al Palau de la Generalitat, l'entitat demanarà que es compleixi la legalitat vigent

1
Es llegeix en minuts

Societat Civil Catalana (SCC), associació contrària a la independència de Catalunya, es reunirà demà divendres per primera vegada amb el president de la GeneralitatCarles Puigdemont, al Palau de la Generalitat.

Segons ha informat l'entitat, a la reunió hi assistiran el president de l'entitat, Rafael Arenas, i el vicepresident, Joaquim Coll, que li detallaran el treball que porta a terme Societat Civil Catalana i insistiran en la necessitat que el Govern català compleixi amb la legalitat vigent. En aquest sentit, veuen "greu" la situació de "dèficit democràtic" a Catalunya.

Arenas va alertar dimecres del problema de "dèficit democràtic" a Catalunya, més enllà del debat independentista, una situació de "gravetat" que, segons el seu judici, ni la societat catalana ni l'espanyola "assumeixen". En declaracions a esRadio, Arenas va considerar que "el problema actual de Catalunya no és un problema d'independència, que també el tenim, sinó sobretot de dèficit democràtic. I ni el conjunt de la societat catalana ni el conjunt de la societat espanyola assumeix la gravetat d'aquesta situació", va avisar el dirigent.

La trobada a la Generalitat, que es portarà a terme a les 13 hores, va ser sol·licitada des de fa setmanes per SCC, però per motius d'agenda del president Puigdemont no ha pogut convocar-se fins demà divendres. Es tractarà de la primera reunió de Societat Civil Catalana amb l'actual president català des que va ser investit el gener passat, si bé els màxims representants de l'entitat ja van ser rebuts el 30 de juny del 2014 per l'anterior president de la Generalitat, Artur Mas.

CONTRA LES ESTELADES

Societat Civil Catalana va llançar ahir dimarts una campanya per advertir el Govern i els ajuntaments catalans de la "il·legalitat" que representa, segons el seu parer, exhibir banderes estelades als edificis i espais de titularitat pública.

Notícies relacionades

En la presentació de la campanya "¡Aquí no! Per uns espais públics de tots", el secretari de l'entitat antisobiranista, José Domingo, va explicar que l'objectiu és demanar la col·laboració de les autoritats, informar de la sentència sobre les banderes independentistes i avisar de les conseqüències del seu incompliment.

En el context d'aquesta campanya informativa, l'entitat disposa d'un blog a internet que recull les banderes en espais i edificis públics de Catalunya, i ha enviat una carta als alcaldes catalans i al president Puigdemont, en què els insta a "respectar la legalitat" i els adverteix de les "conseqüències de no obeir les disposicions judicials".