ANIVERSARI D'UNA MASSACRE D'ETA

Homenatge "sense fissures" del Govern i l'Estat a les víctimes de l'atemptat de Vic

Puigdemont assenyala que "cap treva, cap desarmament ni cap dissolució" faran que s'oblidi la tragèdia

Fernández Díaz reconeix que "la societat espanyola no va ser sempre justa en els principals anys de flagell del terror"

GRA176. VIC (BARCELONA), 29/05/2016.- El ministro del Interior en funciones, Jorge Fernández Díaz (2d), junto al presidente de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont (3d), durante el acto de homenaje a las víctimas del terrorismo, al cumplirse 25 años del atentado de ETA en la casa cuartel de la Guardia Civil de Vic (Barcelona). EFE/Quique García

GRA176. VIC (BARCELONA), 29/05/2016.- El ministro del Interior en funciones, Jorge Fernández Díaz (2d), junto al presidente de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont (3d), durante el acto de homenaje a las víctimas del terrorismo, al cumplirse 25 años del atentado de ETA en la casa cuartel de la Guardia Civil de Vic (Barcelona). EFE/Quique García / QUIQUE GARCÍA / EFE

1
Es llegeix en minuts

El Govern i la Generalitat de Catalunya han rendit aquest diumenge un homenatge, des de "la unitat política sense fissures davant el terror", a les víctimes de l'atemptat terrorista a la casa quarter de Vic , que ETA va cometre avui fa 25 anys, en què van morir 10 persones, entre les quals hi havia cinc menors.

El president Carles Puigdemont, i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, han presidit l'acte, que ha comptat amb uns 300 assistents i al qual han assistit l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, el president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, José Vargas, la presidenta de la Fundació Víctimes del Terrorisme, María del Mar Blanco, així com comandaments dels diferents cossos policials.

El ministre Fernández Díaz ha subratllat que l'acte d'aquest diumenge se celebra des de "la unitat política sense fissures davant el terror".

"La societat espanyola no va ser sempre justa en els principals anys de flagell del terror, no donant suport suficient a les víctimes", ha dit el ministre.

GRAVAT A LA MEMÒRIA COL·LECTIVA

Notícies relacionades

Per la seva part, el president Puigdemont ha declarat que "el patiment i el sacrifici" de les víctimes de l'atemptat "quedarà gravat en la nostra memòria col·lectiva".

"El crim de Vic, els noms i les edats de cada víctima i les seves esperances no les esborrarà mai cap treva, cap desarmament ni cap dissolució", ha afirmat el president català.