L'espot de Ciutadans, a mata-degolla contra "el que llegeix el 'Marca'" i el 'coletas' caradura

El nou anunci electoral dels taronges, que ridiculitza Rajoy i Iglesias, genera una polseguera a les xarxes socials

Juan Carlos Girauta: "Rufián no interactua, emet tuits verbals"

Ciutadans incendia Twitter. Perquè Espanya ho té tot per tirar endavant. Necessitem un #CanviaMillor / periodico

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Ciutadans va presumir durant la darrera campanya electoral de no entrar en el joc de l'"i tu més" perquè això era propi de temps pretèrits, però sembla haver canviat d'estratègia en la nova carrera a les urnes. L'últim espot dels 'taronges' s'acarnissa sense embuts contra Mariano Rajoy i Pablo Iglesias, a qui deixa com uns ineptes, caradures, ganduls i, gairebé, xusma.

La història que explica l'anunci transcorre en un bar. A la barra apareixen el cambrer, una dona que va superada per la feina i la casa i un home a l'atur que no es rendeix en l'esforç de trobar feina. Mentre un noi amb cueta juga a l'escurabutxaques, a la tele del local apareix Mariano Rajoy informant d'una nova convocatòria electoral. A partir d'aquí comencen a volar els punyals amb converses com la següent que llancen dos clients mentre escolten el líder del PP:

-Quatre mesos llegint el 'Marca' sense fer res.

-I no parlem de la corrupció. I del que ens han robat.

Llavors es dóna pas a un flist-flast rere l'altre contra el noi de l'escurabutxaques. "El poder, per a la gent", proclama. És la seva perdició, ja que els altres protagonistes de la història comencen a xiuxiuejar:

-Serà per a la seva gent. A veure si l'enxufen aquest com fan amb tots ells.

-¡Quina cara!

Tot seguit entra en escena un repartidor i també carrega contra el 'coletas'

-I aquest què, ¿aixecant Espanya?

-Aquest l'únic que aixeca és el mòbil.

Posteriorment apareix parlant Albert Rivera en defensa de tota la gent de bé i un dels clients llança un discurset exalçant la seva tasca i lloant les virtuts dels espanyols mentre sona una melodiosa musiqueta de fons. Sembla que tot se suavitza, però al final arriba la rematada al 'coletas' amb el següent diàleg:

-Paco, posa-me'n una altra i me l'apuntes

Notícies relacionades

-Tots els dies la mateixa 'coletilla', tio.

Fi. De l'anunci però no de la història: Ciutadans ha aconseguit el que marquen els cànons del màrqueting polític i aquella màxima que el més important és que parlin de tu, encara que sigui malament. L'espot ha desencadenat una apreciable polseguera a les xarxes socials. El 'spin doctor' i secretari de comunicació del partit, Fernando de Páramo, ha sigut un dels dirigents taronges que han exalçat el vídeo. En canvi, no pocs internautes han tret tota la cavalleria contra Ciutadans i han llançat missatges amb el mateix nivell de mala bava que llança l'anunci contra Rajoy i Iglesias.