Resultats electorals a Tortosa en les últimes generals, autonòmiques i municipals

En Comú Podem es va imposar en el 20-D, Junts pel Sí va arrasar el 27-S i CiU va vèncer el 24-M

1
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Tortosa celebra aquest dissabte una consulta per decidir si retira o reinterpreta el monument franquista de la batalla de l'Ebre. Els partits amb representació a l'ajuntament s'han hagut de mullar i, com passa entre la població, hi ha diversitat d'opinions. Per posar en context la situació política de la ciutat, aquesta és la postura de les diferents forces i aquests van ser els resultats en l'últim cicle electoral.

Com s'aprecia en el gràfic superior, l'únic partit que ha dividit el seu posicionament és el grup municipal de CiU. L'alcalde Ferran BelFerran Bel i cinc regidors advoquen per reinterpretar el monument, mentre que els altres dos regidors nacionalistes defensen que es retiri. El mateix que aquests dos regidors opinen tots els partits d'esquerres, mentre que el PP s'ha manifestat a favor que tot segueixi com fins ara. 

CiU (la federació encara no s'havia trencat) es va imposar còmodament en les eleccions municipals del maig del 2015, seguida d'ERC, de Movem Tortosa-Entesa, PSC, CUP, PP i Som Tortosa (plataforma vinculada a Podem). El PP va ser l'últim partit a aconseguir representació a l'ajuntament, un regidor. Plataforma per Catalunya i Democràcia Nacional van aplegar entre tots dos poc més de 300 vots. 

Notícies relacionades

Com va passar en el global de Catalunya, En Comú Podem va ser la força vencedora a Tortosa en les eleccions generals del 20 de desembre. Ciutadans, que no té representació al consistori, es va convertir llavors en l'última força que va superar el miler de vots (1.474). Molt per sota van quedar Unió, el PacmaEscons en blanc...

Junts pel Sí va arrasar en les eleccions al Parlament del 27 de setembre. Va aconseguir el 49% dels vots que, sumats al 8,84% que va aconseguir la CUP, va situar l'independentisme molt per sobre de la meitat de paperetes en uns comicis que es van promoure com a plebiscitaris.