Famosos al poder: les llistes electorals més mediàtiques

Agustín Bravo, Felisuco, Toni Cantó, Mikimoto... les candidatures inclouran més cares conegudes que mai

combocelebrities

combocelebrities

2
Es llegeix en minuts
Rafa Julve
Rafa Julve

Periodista

ver +

Només falta un 'youtuber'. Si les llistes per a les eleccions generals del 20-D ja comptaven amb un bon grapat de cares conegudes, les del 26-J han apujat l'aposta. Tertulians, actors, monologuistes, presentadors de televisió, cracs de les xarxes socials... Encara que Carmen Lomana hagi rebutjat tornar a intentar entrar a la Cambra baixa per Vox, les candidatures al Congrés i el Senat seran les més mediàtiques de la història.

Ciutadans s'emporta la palma en aquest apartat. El partit taronja no ha amagat mai la seva atracció per pantalles i micròfons. Tant el seu 'presidenciable' com el seu cap de cartell per Barcelona, Albert Rivera i Juan Carlos Girauta, han participat des de fa anys en desenes de programes, però la principal novetat de les seves llistes la representen principalment l'humorista Felisuco i el presentador Agustín Bravo. El primer es va fer famós en programes com 'Genio y Figura' i, sobretot, a 'El Informal'. També ha participat en el concurs 'Mira quién baila', ha representat diverses obres de teatre i fins i tot ha sigut vicepresident del Racing de Santander. Ara es presenta com a cap de llista per Ciutadans a Cantàbria, on el partit va obtenir un diputat en les passades eleccions.

Pel que fa a Bravo, la seva implicació és més simbòlica. El que va ser presentador d'espais com 'El telecupón' o 'La noche de los magníficos' ja havia exhibit la seva simpatia per Ciutadans des de fa temps, i en aquesta ocasió ha decidit explicitar-la encara més concorrent en un testimonial últim lloc per Sevilla. Un altre popular candidat del seu partit, Toni Cantó, sí que té, en canvi, totes les paperetes per aconseguir un escó, ja que serà el cap de cartell taronja per València. El 20-D, després d'haver fet el salt des d'UPD, l'actor d''Amar es para siempre' i focus dels clatellots d'Amparo Baró a 'Siete vidas' va concórrer en el segon lloc de la mateixa candidatura.

ROSANA PASTOR, AMB COMPROMÍS

Els votants valencians també trobaran una altra opció mediàtica a Compromís-IU-Podem. L'actriu Rosana Pastor ('Amar es para siempre', 'Brigada Central', 'Farmacia de Guardia', 'Juana la loca'...) ja va aconseguir acta de diputada en la passada (micro)legislatura i en aquesta ocasió, de nou com a independent, ocuparà el lloc número quatre de la candidatura.

Notícies relacionades

De número u per ERC a Barcelona tornarà a anar Gabriel Rufián, que no va fer els seus primers passos ni a la tele ni a la ràdio ni al cine ni a televisió, però que sí que va triomfar en altres pantalles abans d'endinsar-se en la política: les dels mòbils, tauletes i ordinadors. Els seus peculiars tuits poètics a favor de la independència de Catalunya el van portar a la fama entre el món sobiranista, primer va passar per la plataforma Súmate i d'aquí a les llistes d'Esquerra, per donar-se a conèixer definitivament a tot Espanya amb una sonada intervenció al Congrés.

En aquesta ocasió, tampoc Convergència s'ha volgut quedar enrere pel que fa a quota de candidats mediàtics i el seu cap de cartell, Francesc Homsha proposat el periodista Miquel Calçada, MikimotoMiquel CalçadaMikimoto, com a abanderat de CDC per al Senat. Comissari dels actes de celebració del Tricentenari i habitual de TV-3 amb programes com 'Afers Exteriors', Mikimoto ja va anar a les llistes de Junts pel Sí de número 74 per Barcelona en les eleccions autonòmiques del 27-S, però ara té totes les possibilitats d'aconseguir acta a la Cambra alta espanyola.