CONSULTA A LES FILES CONVERGENTS

Las bases de CDC deicideixen aquest dissabte entre haraquiri o refundació

Els 15.000 militants voten si creen una nova organització o reformen l'actual

El partit s'estrena en les primàries per escollir el seu candidat a les generals

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Convergència Democràtica celebra avui, després de més de 40 anys d'existència, la seva primera gran consulta interna a tota la militància per prendre una decisió clau: renovar-se o bé emprendre la creació d'un nou partit sorgit de la mateixa CDC. Una decisió oberta també a simpatitzants de la formació. A més, avui el partit posa en pràctica, també per primera vegada, unes eleccions primàries per escollir el cap de llista en les noves eleccions generals. Primàries en les quals el candidat del passat 20-D, Francesc Homs, compta amb l'avantatge del suport explícit dels principals mandataris del partit, davant la candidata alternativa Sílvia Requena.

En relació amb la consulta interna, la votació s'ha iniciat aquest divendres en la seu nacional i en les territorials però és dissabte quan durant tot el dia els 15.019 militants amb dret a vot poden dipositar la papereta en les desenes de seus locals del partit. L'opció és entre emprendre una renovació o bé iniciar la creació d'un nou partit. Sens dubte, aquesta segona opció compta amb totes les possibilitats de ser l'escollida, no en va tota la cúpula, començant per l'expresident i líder del partit, Artur Mas, aposta per aquest canvi a fons. 

La intenció fonamental tant d'aquesta consulta com de les primàries és la de generar una recuperació de l'autoestima i dels suports electorals a CDC després de diverses eleccions consecutives amb descensos notables de suport popular. La clau avui per al partit passa en bona mesura per la participació per a la qual cosa s'ha difós un vídeo apel·lant a la importància de CDC en la història recent de Catalunya.

Notícies relacionades

LES PRIMÀRIES

Les votacions també inclouen la participació de simpatitzants, amb urna pròpia, i la possibilitat de votar des de fora de Catalunya de forma digital. En relació amb les primàries, una tercera urna recollirà les paperetes en les quals 14.620 militants tenen l'opció d'escollir entre el candidat del 20-D i exconseller Francesc Homs, i la dirigent i exnúmero dos al Senat per CDC, Sílvia Requena, que s'ha presentat com representants de les bases davant l'"aparell". Tota la cúpula ha recolzat públicament Homs, i per tant Requena compta amb escasses possibilitats d'èxit. En qualsevol cas per a CDC aquesta competició és inèdita i serà presentada com un avanç en la democratització d'un partit en el qual durant dècades les decisions d'aquest tipus s'han pres en nuclis reduïts de poder.