Requena es postula davant Homs com la veu de les bases de CDC

Convida Homs a dimitir si, en cas de ser candidat, empitjora els resultats del 20-D

Rebutja els "hiperlideratges" i reclama una organització més horitzontal

silviarequena

silviarequena

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

La dirigent de CDC i rival de Francesc Homs en les eleccions primàries per encapçalar la llista del partit el 26-J, Sílvia Requena s'ha reivindicat com a representant de les bases del partit davant el seu rival. En l'últim dia de campanya abans de les primàries de dissabte que ve, Requena ha presentat un vídeo en què diferents persones reivindiquen "aire fresc" i un partit "més participatiu i més ampli", així com "una nova manera de fer política".

Requena ha defensat el paper de les bases en la renovació del partit i ha esgrimit que el seu pas endavant a l'hora de presentar-se a les primàries davant Homs ha anticipat el procés de canvi intern a CDC. "És segur de cara al congrés de CDC una introducció clara de les pròpies bases en les noves formes dinàmiques que aquest partit ha de portar", ha explicat.

HORITZONTALITAT

Notícies relacionades

"Hem de reivindicar que no hi hagi tanta jerarquia i que es pugui dissenyar des de l'òptica horitzontal, no vertical", ha plantejat la candidata i exnúmero dos del partit al Senat en les eleccions generals del 20-D, que ha rebutjat els "hiperlideratges marcats per una exclusivitat". Requena ha assegurat que existeix una gran mobilització i ha demanat que les bases de la formació participin tant en les primàries com en la consulta interna de CDC sobre si el partit ha d'emprendre una renovació o bé canviar totalment i iniciar una altra nova força política.

REPTE A HOMS

Per una altra part, Requena ha invitat Homs, si és elegit candidat, a dimitir en cas d'obtenir pitjors resultats que els obtinguts el 20-D, que ja van suposar un seriós daltabaix per al partit. "Si obté menys resultats hauria de renunciar i no hauria d'esperar que algú l'hi demanés", ha afirmat. La candidata en primàries ha reiterat que ella també renunciarà si, en el cas de ser la candidata, els seus resultats són pitjors que els de les anteriors eleccions generals. També ha retret al seu rival dissabte que ve que no hagi debatut amb ella excepte en dues ocasions en dos mitjans de comunicació. Requena hauria preferit debats davant les bases del partit. "Els equips del candidat tenien una agenda molt tancada", ha explicat.