L'esquerra vorejaria la majoria absoluta amb la suma de PSOE i Podem-IU, segons una enquesta d''Eldiario.es'

Els socialistes i l'aliança d'Iglesias i Garzón podrien arribar als 169 escons, mentre que el PP i C's n'aconseguirien com a màxim 164

A Catalunya, ERC podria perdre un diputat i Convergència passaria de 8 a entre 5 i 6

encuestapodemosiu

encuestapodemosiu

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

La suma dels diputats del PSOE i dels de la coalició electoral entre Podem i Izquierda Unida deixaria l'esquerra molt a prop de la majoria absoluta en les eleccions del 26-J. Així ho indica una enquesta elaborada per Celeste-Tel per a 'Eldiario.es' que atorga als socialistes entre 85 i 89 escons i a l'aliança de l'esquerra alternativa, entre 75 i 80 (sumant les confluències autonòmiques).

Notícies relacionades

El sondeig indica que el binomi Iglesias-Garzón superaria el partit de Pedro Sánchez en nombre de vots, però quedarien per sota en atribució d'escons. Pel que fa al PP, tornaria a guanyar els comicis amb uns resultats molt similars als del 20-D i fins i tot lleugerament inferiors, entre 120 i 123 seients al Congrés, mentre que Ciutadans aspiraria a entre 39 i 41 parlamentaris i es tornaria a situar com a quarta força política. Com a molt, la suma Rajoy-Rivera equivaldria a 164 diputats, una xifra inferior al total de 169 que conformarien Sánchez, Iglesias i Garzón. La majoria absoluta està situada en 176 diputats.

DESCENS SOBIRANISTA

A Catalunya, ERC es mantindria en 9 diputats, encara que en podria perdre un, mentre que Convergència Democràtica, que recupera les seves sigles després de presentar-se al 20-D com a Democràcia i Llibertat, seguiria en caiguda lliure i passaria de vuit diputats fa mig any a entre 5 i 6. El gran beneficiat d'aquest descens sobiranista seria En Comú Podem. La candidatura que encapçala Xavier Domènech pujaria dels 12 escons actuals a 13 o 14.