La dona d'Arias Cañete es va acollir a l'amnistia fiscal quan ell era ministre

L'Agència Tributària ordena investigar els comptes de Micaela Domecq i el comissari europeu s'escuda en el fet que tenen "separació de béns"

ccuellar33403575 arias ca ete y su esposa micaela domecq160503113447

ccuellar33403575 arias ca ete y su esposa micaela domecq160503113447

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

Micaela Domecq Solís-Beaumont, dona de Miguel Arias Cañete, comissari europeu d'Energia i Acció Climàtica, es va acollir a l'amnistia fiscal que va aprovar el govern del PP en la passada legislatura, quan el seu marit dirigia el Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient. 

L'Agència Tributària ha enviat el seu nom, que figura en un llistat anomenat Persones Políticament Exposades (PEP, en les seves sigles en anglès), al Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals (Sepblac) perquè sigui investigada. 

Per la seva banda, l'exministre s'ha escudat en la "separació de béns" que tots dos mantenen, segons va declarar en un acte celebrat dijous passat per l'agència Efe. "Mai he participat ni en l'administració ni en la gestió dels béns de la meva dona", va explicar el comissari. 

Ara Arias Cañete evita respondre sobre el suposat delicte fiscal comès per la seva dona, però no fa tant de temps afirmava sentir-se "orgullós de declarar impostos al fisc espanyol", com recorda Maldita Hemeroteca. 

ELS DOMECQ, IMPLICATS

Micaela Domecq ha sigut una de les cares que surten als 'papers de Panamà' després de descobrir-se el seu nom, i el dels seus germans, en una societat 'offshore' en què una desena de membres de la família Domecq figuren com a autoritzats de l'empresa Rinconada Investments Group SA, amb seu a la ciutat panamenya.

Hisenda s'ha encarregat de fer un cribratge entre els espanyols que es van acollir a l'amnistia i n'ha triat 715 que són les Persones Políticament Exposades, en què s'inclouen políticsfamiliars càrrecs institucionals que tenen diners que poden procedir d'activitats il·lícites. 

Micaela Domecq és una de les 29.000 persones que s'han acollit a l'amnistia fiscal des de la seva implantació i que han fet aflorar béns per valor de 40.000 milions d'euros el 2012. 

LA VISIÓ DEL PP ANDALÚS

Notícies relacionades

Juan Manuel Moreno, president del PP-Andalusia, ha sentenciat aquest dimarts que "estèticament no sembla el més afortunat" el fet que la dona d'un ministre tingui béns a l'estranger pels quals no ha tributat. 

Moreno ha ressaltat l'"actitud impecable" que un responsable públic ha de mantenir davant investigacions d'aquest tipus. "Arias Cañete donarà les informacions oportunes", ha augurat abans de recordar que amb aquests assumptes es requereix "molta informació i molta explicació".