elaboració de candidatures

Errejón reivindica el seu lloc a la llista per Madrid el 26-J

El secretari polític de Podem addueix que la coalició amb Garzón és possible perquè IU "ha canviat"

undefined33682993 madrid 27 04 2016 rueda de prensa de i igo errejon160427175342

undefined33682993 madrid 27 04 2016 rueda de prensa de i igo errejon160427175342 / J M Prats

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Íñigo Errejón dóna per fet que el 26-J concorrerà als comicis a la llista per Madrid i assegura que la seva presència en aquesta circumscripció no la posa en joc la coalició amb IU, tot i que serà necessari encaixar els diputats de la força d’esquerres. El secretari polític de Podem va assegurar ahir que la seva presència no és objecte de debat, encara que no va confirmar quin lloc ocuparà. El 20-D va anar de número tres, darrere de Pablo Iglesias i Carolina Bescansa, un lloc que ara podria recaure en Alberto Garzón. El diputat malagueny ja va assenyalar dilluns que desitja figurar a la llista per la capital i no quedar «amagat» a cap província.

Notícies relacionades

    Si Iglesias decideix respectar el lloc d’Errejón, el lloc més prioritari que podrà oferir al d’IU és el cinc i no és clar que aquest accedeixi a anar en aquesta posició. «No ha estat en discussió la meva posició a la llista», va dir Errejón, que va semblar traslladar la incomoditat de la decisió final a Garzón i Iglesias, sense esmentar-los explícitament. «Cada un ha de prendre les seves pròpies posicions», va postil·lar. 

    Errejón va ser reticent en les anteriors eleccions a una confluència amb IU. Ara, en un context que considera excepcional, assumeix que hi ha d’haver una aliança, però reivindica que si l’acord és possible és perquè la coalició d’esquerra ha evolucionat. «A IU han canviat coses que faciliten pensar en l’efecte multiplicador», va opinar, i va advocar per mantenir l’essència de les organitzacions i el full de ruta de Podem.