Garzón, sobre l'aliança amb Podem: "Les sigles d'IU estaran en campanya"

"La meva figura és de les més valorades en l'àmbit polític", reconeix el líder d'Izquierda Unida

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

Comença una setmana decisiva per constatar una repetició d'eleccions o un acord 'in extremis' en l'últim minut. El rei Felip VI inicia aquest dilluns la tercera ronda de converses per intentar proposar un candidat a la Moncloa, encara que alguns polítics consideren que "en el temps de descompte normalment no passa res". Aquest és el pronòstic que ha fet Alberto Garzón, líder d'Izquierda Unida-Unitat Popular, en una entrevista a la cadena SER. Només fa uns dies que va transcendir que IU i Podem ultimen una coalició si hi ha repetició de comissions i que la força morada no comptava d'incloure les sigles d'IU en el nom.

"Les sigles d'IU estaran en campanya, als actes, en la militància", ha explicat Garzón, tot i que encara s'han de concretar els detalls amb Podem. També ha assegurat que les converses amb Iglesias s'han de fer ràpidament perquè "entre el 3 i el 13 de maig s'han de registrar les coalicions electorals que concorren juntes". "La meva figura és de les més valorades en l'àmbit polític", ha dit el dirigent d'IU per constatar el seu desig de mantenir "la identitat pròpia" del seu partit polític.

En aquesta línia, el dirigent d'IU ha manifestat que el pacte amb Podem sorgeix de la situació viscuda aquests mesos sense govern i dels resultats de les enquestes, que auguraven una dreta victoriosa. "L'única manera d'evitar un govern de PP i Ciutadans és que aquells que ens hem quedat a la taula a quatre estiguem junts", ha defensat Garzón. 

CONSULTA A LES BASES

Notícies relacionades

El que sí que ha detallat el líder d'IU és el protocol d'actuació en cas de pacte amb Podem. "El protocol serà negociació formal, preacord, consulta als òrgans interns i després consulta a les bases. Tot amb la veu de la militància", ha constatat Alberto Garzón, que sotmetrà a les seves bases la confluència amb Pablo Iglesias.

"Tenim diferències programàtiques importants, però per sobre de totes aquestes diferències és possible trobar una solució, ja va passar a Catalunya i Galícia", ha dit Garzón, que veu amb optimisme anar de la mà d'Iglesias si s'obre una nova fase política amb el retorn a les urnes el 26-J.