Rajoy ja es fica en precampanya i marca distàncies amb Ciutadans

El líder del PP critica el "postureig" de la resta de partits i defensa que va fer "el que havíem de fer"

Rajoy ja es fica en precampanya i marca distàncies amb Ciutadans

EFE / RAFA ALCAIDE

3
Es llegeix en minuts
Julia Camacho
Julia Camacho

Periodista

ver +

El president del PP, Mariano Rajoy, ha activat aquest matí a Còrdova la precampanya electoral responsabilitzant el PSOE i Ciutadans de provocar la repetició d'eleccions "pel postureig i l'aparentar” en què s'han instal·lat aquests quatre mesos, rebutjant l'única proposta “útil i assenyada” de la gran coalició. El líder del PP ha marcat distàncies amb la formació d'Albert Rivera, convençut que la seva alineació amb el PSOE pot suposar el retorn de molts votants desencantats i fugits de les seves pròpies files, i ha deixat clar la seva voluntat de tornar a ser candidat a la presidència del Govern. “Estic en forma, amb ganes i disposat a donar la batalla per Espanya, els espanyols i el PP”, ha assegurat.

Rajoy ha participat en un col·legi major a Còrdova en la clausura d'un acte de Noves Generacions, que durant el cap de setmana ha organitzat diverses taules rodones amb el títol de 'El país que volem'. Aquest 'leif motiv' ha servit al president del PP per retreure que durant aquests últims mesos els populars s'han preocupat per presentar o formular propostes sobre assumptes que de veritat interessen als ciutadans, mentre que la resta de formacions s'han preocupat “per altres coses” que, ha ironitzat, és “fer política”.

Davant les crítiques d'immobilisme, el líder del PP ha defensat que just en aquest moment en què totes les forces polítiques busquen un responsable de la repetició d'eleccions, els conservadors “podem estar tranquils perquè vam fer el que havíem de fer, sense caure en l'ansietat”. Això sí, ell mateix ha assenyalat els culpables d'aquesta nova cita amb les urnes: el PSOE i, sobretot, Ciutadans. Així, ha recordat que el PP va plantejar una gran coalició que pivotés al voltant de cinc grans eixos o acords, una “coalició moderada, europea” i “assenyada” que els socialistes “no van voler debatre”. “I la resta de formacions, especialment Ciutadans, tampoc”.

"NO HAN VOLGUT L'ALTERNATIVA DE LA LÒGICA"

Per això, ha lamentat que durant aquests quatre mesos transcorreguts des del 20-D els espanyols hagin assistit a “reunions, estira-i-arronses, fotos, acusacions i a un partit entregat al programa i el candidat d'un altre partit”. Així, la foto final d'aquest període ha sigut “la reunió de PSOE, C’s i Podem, amb 18 persones” davant la imatge “més assenyada i útil” del pacte amb el PP que “el PSOE i C’s van fer impossible”, ha repetit, “i ens han deixat igual que quan vam fer la nostra proposta”. “No han sigut capaços, i no han volgut l'alternativa de la lògica i la moderació”, ha criticat “que donava resposta al que els espanyols van dir a les urnes”.

RAJOY FA GALA DE LA VETERANIA DEL PP

És en aquest punt quan Rajoy ha començat a marcar diferències amb la formació taronja, el seu principal adversari ideològic. El líder del PP ha apel·lat a la trajectòria, l'experiència i la veterania del seu partit, “que s'ha format amb l'esforç de molta gent; no funciona des de fa un quart d'hora” i “té equip”. “És un valor segur”, ha recordat als votants, i ha insistit que té un programa, uns objectius i sap les mesures per complir aquests objectius. “Davant la crònica del postureig i l'aparentar d'aquests quatre mesos, aquí hi ha un partit útil per a tots els espanyols”, ha asseverat.

Rajoy ha insistit llavors en el que va ser el gran eix de la seva anterior campanya electoral: que s'havia de seguir caminant per la senda de la recuperació amb les mesures posades en marxa en aquests quatre anys i que per fer-ho es necessita “un govern seriós, solvent, amb independència i seguretat. El president del Govern en funcions ha defensat les polítiques i reformes portades a terme en aquests quatre anys, especialment en matèria d'ocupació i educació, i ha recordat que ha canviat la tendència i ja es crea ocupació al ritme d'un 8% anual.

Notícies relacionades

Sobre educació, ha reprès la seva proposta electoral d'apostar per la motxilla digital gratuïta, la competència digital dels professors, la formació en idiomes i especialment l'aposta per la FP dual, que compatibilitza l'ensenyament amb les pràctiques en empreses. “És el model alemany, el que funciona, i molt bé”, ha destacat, amb la confiança que en els pròxims quatre anys es podria passar de les 19.000 places actuals a prop de 100.000.

Rajoy ha acabat la seva intervenció amb un rebuig “categòric” a la invitació que Podem i IU han formulat a Arnaldo Otegui per anar al Parlament Europeu a fer un discurs “i manifestar les posicions que durant tant de temps van fer tant de mal a persones decents al nostre país”. D'Otegui “el que volem que digui és que condemna el terrorisme d'ETA i demani perdó”, ha afegit.