Carod-Rovira i Irene Rigau, entre els firmants del manifest contra el bilingüisme "forçós"

L'exconsellera Carme-Laura Gil i els escriptors Vicenç Villatoro, Jaume Cabré i Maria Mercè Roca també subscriuen el document

Irene Rigau a l’entrada de la reunió del Consell Executiu, el 3 de novembre.

Irene Rigau a l’entrada de la reunió del Consell Executiu, el 3 de novembre. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

Josep-Lluís Carod-Rovira, exvicepresident de la Generalitat i exlíder d'ERCIrene Rigau, exconsellera d'Ensenyament i ara diputada al Parlament per Junts pel Sí, Carme-Laura Gil, també extitular d'Ensenyament en l'últim Govern de Jordi Pujol'. Aquests tres ex alts càrrecs de l'Executiu català són alguns dels firmants del manifest contra la "bilingüització forçosa"bilingüització forçosa promogut pel Grup Koiné i la plataforma Llengua i República. Els escriptors Vicenç VillatoroPatrícia GabanchoJordi CocaMiquel DesclotAntoni Dalmau i Isabel-Clara Simó també han subscrit el document.

Entre els firmants del manifest, amb el títol 'Per un veritable procés de normalització lingüística a la Catalunya independent', hi figuren filòlegs, lingüistes, professors de secundària, traductors i altres professionals relacionats amb el món de la llengua. Altres dels adherits són els escriptors Maria Mercè Roca, actualment regidora per ERC a Girona, i Julià de Jòdar, que va ser diputat per la CUP al Parlament fins que va deixar el càrrec arran de les negociacions dels anticapitalistes amb Junts pel Sí per a la investidura de Carles Puigdemont.