plataforma sobiranista

Liz Castro denuncia pressions perquè no optés a presidir l'ANC

L'escriptora, que va ser la més votada per les bases, es baralla a Twitter amb Jaume Marfany, vicepresident de l'Assemblea quan Carme Forcadell presidia l'entitat

El nou president de l’ANC, Jordi Sánchez, al costat de Liz Castro i Carme Forcadell, dissabte.

El nou president de l’ANC, Jordi Sánchez, al costat de Liz Castro i Carme Forcadell, dissabte. / ACN / LAURA BUSQUETS

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

L'escriptora i editora Liz Castro ha denunciat aquest dijous a través de Twitter que va rebre pressions per part de la directiva de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) perquè no optés a presidir la plataforma independentista. Castro, que va ser la més votada per les bases encara que el secretariat (75 membres) va decidir per àmplia majoria situar Jordi SànchezJordi Sànchez al capdavant de l'entitat, ha assenyalat directament Jaume Marfany, que va ser vicepresident de l'associació quan aquesta la dirigia Carme Forcadell.

La caixa dels trons s'ha obert després que Marfany comentés a Twitter una notícia de Vilaweb que apunta que un sector de l'ANC proposa que Antonio Baños encapçali una candidatura per liderar l'entitat. "La batalla per controlar políticament l'ANC ha començat ja fa setmanes. Globus sonda en forma de notícia", ha tuitejat l'exvicepresident de l'Assemblea.

Notícies relacionades

"Fa més d'un any, ¿però qui compta?", li ha respost Castro, i a partir d'aquí s'ha disparat la tensió. Marfany li ha reclamat que fos més clara en el seu missatge i l'editora d'origen nord-americà li ha dit que ell li va dir que no es presentés a presidenta malgrat ser la més votada "per preservar la unitat". "Em vas demanar la meva opinió i te la vaig donar. Jordi Sànchez era la persona més adequada", ha contestat Marfany, a la qual cosa Castro ha pujat un grau la contundència: "Tu em vas trucar i tu em vas pressionar solet".

Arran d'aquesta picabaralla, diversos afiliats de l'Assemblea han reclamat als protagonistes de la discussió que no airegessin els seus draps bruts a les xarxes socials, per la qual cosa Marfany ha demanat disculpes i ha intentat tancar el tema després d'un altre missatge de Castro en què ha afirmat que no volia ser presidenta però que va decidir optar al càrrec després de veure les "maniobres" que portava a terme la directiva de Forcadell i Marfany.