LES NEGOCIACIONS SOBRE LA INVESTIDURA

Podem s'obre ara a valorar un govern de coalició amb PSOE i C's

Errejón desvela converses discretes amb els socialistes en què ha vist "voluntat" d'arribar a un pacte

 

  / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

El portaveu parlamentari de Podem, Iñigo Errejón, ha assegurat aquesta tarda al Congrés que el seu partit està disposat a "valorar" la seva possible participació en un futur govern de coalició amb PSOE i Ciutadans si, de manera formal, el secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, fa aquest dimecres aquesta proposta al líder dels morats, Pablo Iglesias

En una multitudinària roda de premsa Errejón, que ha estat voluntàriament allunyat diversos dies de les càmeres per problemes interns en la seva organització, ha revelat que ell, com altres companys de partit, han estat treballant de manera discreta amb els socialistes per preparar la cita de Sánchez i Iglesias i que, en la seva opinió, hi ha motius per ser positius. "En les converses prèvies hem percebut voluntat sincera i clara de recórrer un camí", ha arribat a dir.

Notícies relacionades

En aquest context, el portaveu podemista ha recuperat una paraula, "mestissatge", que el mateix líder dels socialistes va utilitzar en el seu intent d'investidura per referir-se que ara s'ha de fer un exercici en aquest sentit. Una cosa que, al seu judici, no ha d'entendre's com un intent d'acord que sigui un "Frankenstein" que intenti unir "una cosa i la contrària". "Si hi ha voluntat hi pot haver un govern de coalició i de canvi que segons nosaltres ha d'estar inspirat en el govern valencià", ha puntualitzat.

Les declaracions d'Errejón arriben unes hores després que Sánchez, en una entrevista a la cadena Ser, hagi assenyalat que ell no es tanca que Podem pugui estar present en un futur Executiu que ell presideixi, però comptant també amb Ciutadans. El número dos dels morats no ha volgut entrar en més detalls sobre aquest assumpte; ha insistit que no han rebut aquesta proposta encara en ferm però que la "valoraran" i que, en tot cas, el repartiment de carteres sempre hauria de ser proporcional al nombre de vots obtinguts el 20-D.