Desafiament de la CUP a Junts pel Sí

Els anticapitalistes presenten una moció perquè el Parlament insisteixi en la ruptura

 

  / EFE / MARTA PÉREZ

1
Es llegeix en minuts
Neus Tomàs
Neus Tomàs

Periodista

ver +

La CUP ha registrat una moció al Parlament en què insta la Cambra catalana a reiterar la vigència i el contingut de la resolució de ruptura que es va aprovar el 9 de novembre i que posteriorment va ser anul·lada pel Tribunal Constitucional. En aquesta declaració s'expressava el desig d'iniciar la "desconnexió" d'Espanya i es proclamava "solemnement" l'inici de la construcció d'una república catalana.

El grup anticapitalista insisteix que aquest text ha de prevaler per sobre de la sentència del Constitucional i insta la Generalitat a elaborar i presentar al Parlament, en un termini màxim d'un mes, un pla d'actuació de cada un dels annexos que es van incloure en el polèmic text. Amb els annexos es pretenien blindar drets "fonamentals" i garantir mesures en defensa del decret contra la pobresa energètica o el model d'immersió lingüística, entre altres. El mateix termini, un mes, és el que es fixa per presentar "un pla d'actuació relatiu a la fase preconstituent del procés constituent". L'objectiu: rellançar el pla secessionista. I un desafiament en tota regla a Junts pel Sí.   

AVÍS PER ALS PRESSUPOSTOS

Notícies relacionades

La moció, a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, i que s'haurà de votar en el pròxim ple del Parlament, expressa el suport total als ajuntaments que estan sent investigats i "criminalitzats" per haver expressat el seu suport a la declaració rupturista i s'anima els càrrecs electes a seguir "desatenent les peticions de les institucions no democràtiques de l'Estat espanyol". 

A més, i a les portes d'iniciar la negociació per a l'aprovació dels primers pressupostos de l'actual Executiu, la CUP reclama a la Generalitat que en els comptes s'inclogui una partida per finançar aquesta fase anomenada 'preconstituent'.