L'Ajuntament de València es personarà en la causa per blanqueig contra el PP

L'alcalde, Joan Ribó, adopta aquesta mesura per "defensar els interessos econòmics del consistori i de tots els valencians"

L’alcalde de València, Joan Ribó, diposita la vara de comandament sobre la taula, després de rebutjar-la simbòlicament.

L’alcalde de València, Joan Ribó, diposita la vara de comandament sobre la taula, després de rebutjar-la simbòlicament. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de València ha demanat la seva personació en la causa que investiga la presumpta implicació de regidors i assessors del grup municipal del PP en un suposat delicte de blanqueig de capitals, en el marc del conegut com a 'cas Imelsa'.

Notícies relacionades

Segons ha informat el consistori en un comunicat difós aquest dijous, ja s'havien plantejat personar-se en el cas, però després de l'aixecament de part del secret del sumari, s'ha decidit efectuar el tràmit per actuar "en defensa dels interessos dels valencians".

La vigília, l'alcalde de València, Joan Ribó, va defensar aquesta mesura, ja que, al seu parer, "sempre darrere d'un blanqueig hi ha diners que han sigut obtinguts de manera irregular", perquè, va afegir, si no "no seria negre, seria blanc". I va al·ludir al fet que, presumptament, aquests fons provenien "de les butxaques dels valencians". "Nosaltres ens hi personem per defensar els interessos econòmics d'aquest ajuntament i de tots els valencià", va afirmar el regidor de Compromís abans d'assegurar: "Si el PP no vol netejar, nosaltres netejarem allò que legalment puguem, és la nostra obligació. Ho lamentem moltíssim, no és la nostra culpa que ells estiguin implicats".