Les associacions de víctimes del terrorisme, unides per primera vegada en el 12è aniversari de l'11-M

L'homenatge a les 193 víctimes ha tingut lloc a la Puerta del Sol de Madrid

Acte d’homenatge a les víctimes de l’11-M a la Puerta del Sol. / periodico

Acte d’homenatge a les víctimes de l’11-M a la Puerta del Sol.
 

/

2
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

Es compleixen 12 anys d'aquell fatídic dia al calendari del 2004 que va segar la vida de 193 persones en diversos trens de rodalies a Atocha i Vallecas.

Per primera vegada des de la massacre, totes les associacions de víctimes del terrorisme es donen la mà i han anat juntes a l'acte solemne, celebrat a la Puerta del Sol de Madrid aquest divendres a les 9 hores del matí. 

Hi eren presents per primera vegada les representants de les quatre associacions de víctimes del terrorisme: Ángeles Pedraza, presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme; Pilar Manjón, de l'associació 11-M Afectats pel Terrorisme; Mari Mar Blanco, de la Fundació Víctimes del Terrorisme, i Ángeles Domínguez, de l'associació d'Ajuda a les Víctimes de l'11-M. 

El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha acompanyat les presidentes de les associacions a l'acte organitzat per la seu del Govern a la Comunitat de Madrid.

DESENVOLUPAMENT DE L'ACTE A SOL

La presidenta regional, Cristina Cifuentes, i l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, també hi han estat presents des de primera hora del matí, quan l'homenatge ha començat amb el repic de campanes de les esglésies madrilenyes durant dos minuts.

Carmena i Cifuentes han sigut les encarregades de portar una corona de llorer a la placa que llueix a la façana de la Real Casa de Correos. Així mateix, L'orquestra de la Comunitat de Madrid ha tocat el Rèquiem de Mozart, seguit de l'himne espanyol, en presència de les autoritats i de la resta de partits polítics. 

'IN MEMORIAM'

Retre homenatge a les víctimes mortals de la massacre i als més de 1.400 ferits que van deixar els atemptats no s'acaba a Sol. 

Al llarg del matí d'aquest divendres, els sindicats CCOO i UGT, juntament amb la Unió d'Actors i Actrius i l'Associació 11-M Afectats pel Terrorisme, han organitzat un acte a l'estació d'Atocha on té pensat anar el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Notícies relacionades

A les 12 horesSánchez es traslladarà al parc del Retiro de la capital, concretament al Bosque de los Ausentes, on l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) pronunciarà unes paraules en record de les víctimes. 

María Dolores de Cospedal, secretària general del PP, i Pablo Casado, vicesecretari de comunicació dels populars, són alguns dels representants polítics que tenen pensat assistir-hi.