Els militars interpel·lats per Ada Colau afirmen que va ser "molt amable" amb ells

Castuera i Alonso sostenen que l'estand de l'Exèrcit al Saló de l'Ensenyament és dels més visitats

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

El coronel Luis Castuera el tinent coronel Bruno Alonso eren dimecres a l'estand de les Forces Armades del Saló de l'Ensenyament de Barcelona quan van veure arribar l'alcaldessa Ada Colau. S'hi van acostar per saludar-la i, segons paraules de Castuera, Colau va respondre "molt amablement" i els va fer saber la seva opinió i la decisió del ple de l'ajuntament: no eren benvinguts allà.

"La senyora alcaldessa va ser molt amable en tot moment, tal com es va veure", ha afirmat aquest dijous Castuera a preguntes del programa 'Espejo Público' d'Antena 3. "Com a militar, jo no opino sobra què em va semblar o què no [l'afirmació de Colau]. Ella va expressar la seva opinió i em sembla molt bé; ja no tinc res més a opinar", ha afegit el coronel, que va convidar la regidora a visitar l'expositor de l'Exèrcit, oferiment que ella rebutjar. "La vaig invitar a veure l'estand, però en el recorregut no devia tenir previst veure l'estand... tampoc veu tots els estands".

El punt de vista que va expressar l'alcaldessa de Barcelona coincidia amb la resolució del ple de l'ajuntament que pretén desvincular l'educació del món militar. "Nosaltres acceptem la seva opinió, és totalment vàlida", afirma el coronel mentre narra com va convidar l'alcaldessa a visitar l'estand de l'Exèrcit, oferta que ella va declinar. "No devia estar en el seu recorregut", ha expressat Castuera.

Notícies relacionades

Segons el coronel, l'estand de l'Exèrcit és un dels més visitats del Saló de l'Ensenyament. "Nosaltres anem a totes les fires que podem", ha assegurat, i ha subratllat que són centenars de joves els que s'acosten a sol·licitar informació sobre la carrera militar. "Nosaltres no fem reclutament", ha afegit Castuera. També ha llançat una estimació: "Uns 2.000 joves catalans es presenten cada any a les proves de l'Exèrcit", perquè l'opció militar "és una alternativa acadèmica vàlida com qualsevol altra". 

Menys conciliador s'ha mostrat el ministre de Defensa en funcions, Pedro Morenés, que ha considerat que l'educació i el respecte de Colau van brillar per la seva absència quan va atendre amb aquesta actitud els militars presents en l'esdeveniment.