Els Reis van enviar missatges d'ànim a un implicat en les targetes 'black'

Javier López Madrid va gastar més de 34.000 euros en restaurants i botigues de luxe

lpedragosa31638658 madrid 29 10 2015  ss mm  los reyes presiden junto160309225717

lpedragosa31638658 madrid 29 10 2015 ss mm los reyes presiden junto160309225717

1
Es llegeix en minuts

Javier López Madrid, un empresari investigat en la 'trama Púnica' i esquitxat pel cas de les targetes 'black' de Bankia va rebre el suport dels reis d'Espanya l'octubre del 2014, en ple escàndol, segons la publicació digital eldiario.es. López Madrid, conseller delegat del Grupo Villar Mir i exmembre del consell de Caja Madrid i de Bankia a proposta de la patronal madrilenya, CEIM, havia gastat 34.800 euros amb una d'aquestes targetes 'black', sobretot en restaurants i botigues de luxe. L'empresari ha tornat els diners i està pendent que l'Audiència Nacional assenyali data de judici.

Eldiario.es revela que, segons el sumari de la causa que investiga la denúncia d'una dona que acusa d'assetjament sexual l'empresari, una persona que López Madrid tenia identificada com a “Ltzia” hauria enviat missatges de suport al seu telèfon mòbil només uns dies després de veure's esquitxat en l'escàndol de les 'black'.

El 15 d'octubre del 2014, “Ltzia” va enviar aquest missatge pel sistema iMessage: “Et vaig escriure quan va sortir l'article d'això de les targetes a la merda de LOC i ja saps el que penso, Javier. Sabem qui ets, saps qui som. Ens coneixem, ens estimem, ens respectem. Tota la resta, merde. Un petó compi yogui (miss you!!!)”. La Reina i l'empresari compartien en aquelles dates classes de ioga. López Madrid contesta: “Us ho agraeixo molt. En el futur aniré més en compte, vivim en un país molt difícil i seré encara més conscient de la meva conducta”.

S'afegeix després a la conversa una tercera persona, identificada per López Madrid com a “PF PT”, inicials que coincideixen amb les de “Príncep Felip” i l'acrònim “particular”.  “M'uneixo al xat, però prefereixo tenir una estona per xerrar sense intermediació electrònica ni telefònica. Dinem demà? Abraçada”, afirma l'interlocutor.

Notícies relacionades

El dinar entre tots dos es va endarrerir al 21 d'octubre del 2014, segons un altre missatge enviat per l'empresari al cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín: “Jaime, avui dinar amb Felip a les 2. Per si vols que aprofiti a passar a veure't abans o després. He deixat encàrrec de la meva trucada al teu despatx”. López Madrid va intentar esborrar del telèfon mòbil aquests registres, però la Guàrdia Civil, per ordre de la jutge que investiga el cas, va aconseguir recuperar-los parcialment.

Fonts de la Casa del Rei recollides per 'El País' sostenen que els missatges dels Reis a l'empresari se circumscriuen a “una qüestió d'índole privada” i que  “es refereixen a una relació d'amistat que ja no existeix”.