8 de març

Pablo Iglesias, criticat per ser imatge de Podem el Dia Internacional de la Dona

Una diputada d'En Comú Podem l'hi ha retret a Twitter: "El més raonable és potenciar la visibilitat de les dones"

pabel

pabel

2
Es llegeix en minuts

Pablo Iglesias ha donat la raó a la diputada d'En Comú Podem al Congrés Lucía Martín que ha criticat que Podem hagi triat la imatge del seu líder per a un dels cartells que ha difós amb motiu de la celebració aquest dimarts del Dia Internacional de la Dona. De fet, a més d'Iglesias, han difós cartells amb la imatge d'Íñigo Errejón, Teresa Rodríguez i Irene Montero, entre altres.

"Amb afecte, però el #8M el més raonable és potenciar la visibilitat de les dones, i que els homes acompanyin", ha escrit la diputada de la plataforma que lidera Xavier Domènech en un missatge de Twitter i que forma part del grup parlamentari de Podem al Congrés. Iglesias ha respost a Martín admetent que tenia "tota la raó", una contestació que la diputada catalana ha retuitejat immediatament.

En un altre comentari al·lusiu al 8 de març, Iglesias ha assegurat que "mai més hi haurà un Govern que no estigui a l'alçada dels desitjos d'igualtat de la majoria social", al mateix temps que ha destacat que Espanya és el segon país de la UE amb la taxa més alta d'atur femení. "No podem parlar de democràcia mentre no hi hagi igualtat", ha sentenciat.

El d'Iglesias no és l'únic cartell que la formació lila ha difós amb motiu del Dia de la Dona a les xarxes socials, ja que ha fet el mateix amb les fotografies d'altres dirigents del partit, les imatges dels quals apareixen més o menys visibles, sobre el lema 'Un país amb nosaltres. Ni una menys'.

En concret han fet cartells en què apareixen el portaveu parlamentari al Congrés, Íñigo Errejón; la de la portaveu adjunta, Irene Montero; la de la portaveu de l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, la de la responsable de Polítiques contra la violència masclista i membre del Consell Ciutadà Estatal de Podem, Paula Baeza, entre altres.

CRITIQUES DEL PSOE

Notícies relacionades

En tot cas, la imatge de Pablo Iglesias també ha sigut contestada a les xarxes socials per la secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Montón, que ha assenyalat en un altre comentari: "¡Increïble falta de respecte! (El nen al bateig, i el mort a l'enterrament). ¡Quina manera d'entendre la igualtat!".

Al seu torn, l'exportaveu d'Igualtat al Congrés la passada legislatura i actual secretària d'Igualtat al PSOE de Madrid, Ángeles Álvarez, que advertia que "l'egolatria que tot ho inunda arriba als cartells del 8 de març de Podem", al mateix temps que precisava que "el feminisme és una altra cosa".