TENIA 64 ANYS

Mor l'exministre socialista Antonio Asunción

El 1994 va ser el titular d'Interior amb Felipe González i va dimitir després de la fuga de l'exdirector de la Guàrdia Civil Luis Roldán

Antonio Asunción, en una imatge del l’abril del 2011.

Antonio Asunción, en una imatge del l’abril del 2011. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

L'exministre de l'Interior socialista Antonio Asunción ha mort avui a València als 64 anys a conseqüència d'una malaltia detectada fa unes setmanes, han informat fonts pròximes a l'exministre. Asunción, nascut a Manises (València) el 12 de juliol de 1951 i militant del PSOE des dels 70, va començar la seva carrera política com a alcalde de Manises al ser elegit en les eleccions municipals de 1979.

Va ser reelegit per al càrrec en les eleccions de 1983, que va deixar a l'assumir la presidència de la Diputació de València, on va aplicar les seves idees sobre optimització, racionalització i eficiència de la despesa. El 1988 va ser nomenat director general d'Institucions Penitenciàries, que un temps després passaria a ser Secretaria General i després Secretaria d'Estat.

Durant aquesta etapa es va crear el Pla d'Amortització i Creació de Centres Penitenciaris, encara vigent avui, que va donar lloc al naixement de la Societat Estatal d'Infraestructures i Equipaments Penitenciaris.

Notícies relacionades

Asunción va aconseguir incorporar el sistema penitenciari a la lluita antiterrorista mitjançant el disseny i implementació de l'encara vigent política de dispersió de presos. El 1994 va ser nomenat pel llavors president del Govern, Felipe González, ministre de l'Interior, càrrec del qual va dimitir després de la fuga de l'exdirector de la Guàrdia Civil Luis Roldán.

Va ser diputat a les Corts Generals durant la legislatura 1993-1996, i va ocupar un escó a les Corts Valencianes des del 13 de juny al 20 de setembre de 1999, després d'haver-se presentat com a candidat a la presidència de la Generalitat pel PSPV. Després de perdre les primàries per a secretari general del partit, va abandonar la primera línia política i va tornar a l'empresa privada.

Temes:

PSOE Obituaris