Iglesias rebaixa el to i insta el PSOE a negociar un govern "a la valenciana"

El líder de Podem treu ferro a la bronca de dimecres i fa broma sobre el petó amb Domènech

Iglesias reclama un govern a la valenciana. L’’acord del petó’. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Pablo Iglesias i la seva ironia han pujat a la tribuna d'oradors del Congrés a dir-li a Pedro Sánchez que aquesta tarda vota "no" a la seva investidura i a demanar-li arribar a un acord per construir un "govern progressista a la valenciana", en referència al pacte PSOE-Podem en aquesta comunitat. "Ja sé que no forma part dels seus somnis governar amb mi", ha dit, i ha sol·licitat "cedim tots i posem-nos a treballar"

Iglesias ha volgut rebaixar l'ambient de bronca de dimecres passat que es va viure a l'hemicicle i ha iniciat la seva breu intervenció -de 5 minuts- fent broma sobre la repercussió mediàtica que va tenir el petó que li va fer a Xavier Domènech, el portaveu d'En Comú Podem. També ha ironitzat sobre les declaracions de la diputada popular Andrea Levy afalagant el bon aspecte del diputat de Podem Miguel Vila, i ha utilitzat les dues anècdotes per exposar la seva conclusió. "Flueix l'amor en la política espanyola. Pedro, ja només quedem tu i jo", ha afirmat com a metàfora també del fracàs del pacte PSOE-C's. Amb un somriure final ha dit al candidat a la presidència: "A vegades les discussions més agres precedeixen els moments més dolços. Tant de bo l'acord al qual arribem després d'aquesta nit es pugui dir l'acord del petó", ha assenyalat. 

El secretari general de Podem ha demanat a Sánchez que deixi de veure els nacionalistes catalans i bascos com a "monstres" i li ha sol·licitat que dialogui amb ells per fer possible un govern de progrés i canvi.

Notícies relacionades

El seu to ha sigut ostensiblement més suau que el que va usar dimecres passat, quan va acusar Felipe González de tenir "el passat tacat de calç”, en referència als GAL, i va desencadenar una bronca a l'hemicicle que va fer témer més d'un que fos possible reprendre les negociacions.

Com  ja havien anunciat des de files podemistes, el seu líder no ha demanat disculpes per aquelles paraules, perquè considera que va dir la veritat malgrat la cruesa que va usar, però la seva actitud ha sigut més cordial per tornar a la taula de negociacions.