SESSIÓ D'INVESTIDURA

El PNB diu que Sánchez encara té oportunitat de governar si atén Catalunya i Euskadi

Esteban avisa que perquè canviï el seu vot s'hauran d'eliminar o modificar punts de l'acord amb C's

 

  / JUANJO MARTIN / EFE

1
Es llegeix en minuts
G.R / MADRID

El portaveu del PNB, Aitor Esteban, ha confirmat que el seu grup rebutjarà novament la investidura de Pedro Sánchez perquè no s'ha produït cap moviment des de dimecres passat fins ara per justificar un canvi de vot. No obstant, ha animat l'aspirant socialista a fer passos perquè, segons el seu parer, està a temps d'intentar novament, i amb més possibilitats, de ser president del Govern sempre que admeti el problema “institucional” que té Espanya i inclogui al seu discurs i les seves propostes de Catalunya i Euskadi.

Notícies relacionades

En una breu intervenció, Esteban ha admès que el moment polític és “complicat, estratègic”, i ha dit que els penabistes estan disposats a col·laborar, però no a entregar un “xec en blanc” als socialistes. Dit això, ha avisat que l'acord amb Ciutadans suposa “una pedra” al camí, i ha afegit que per aconseguir el canvi serà necessari que eliminin o matisin alguns dels punts d'aquest pacte ja firmat.

Per últim, ha insistit que a partir de dilluns es poden reprendre les taules de negociació per intentar aconseguir una investidura de veritat, però recalcant que per fer-ho s'haurà de tenir valentia per enfrontar situacions com el procés sobiranista obert a Catalunya o la situació i el futur dels presos d'ETA, a més d'altres qüestions de l'agenda basca.