Les reaccions a favor i en contra de la sortida d'Otegi de la presó

dcaminal33004476 basque pro independence leader arnaldo otegi  c  i160301100529

dcaminal33004476 basque pro independence leader arnaldo otegi c i160301100529 / VINCENT WEST

1
Es llegeix en minuts

La sortida d'Arnaldo Otegi de la presó de LogronyoArnaldo Otegi després de complir una condemna de sis anys i mig per l'intent de reconstruir Batasuna ha desencadenat nombroses reaccions tant a favor com en contra de l'exportaveu de l'esquerra 'abertzale. A continuació', us oferim les més destacades:

Pablo Iglesias, secretari general de Podem: "La llibertat d'Otegi és una bona notícia per als demòcrates. Ningú hauria d'anar a la presó per les seves idees".

Rafael Hernando, portaveu del PP al Congrés: "Jo, avui, més que en Otegi, penso en els milers de víctimes a qui ETA ha causat tant dolor".

Lluís Llach, diputat de Junts pel Sí al Parlament: "Otegi serà una persona importantíssima en el futur d'Euskadi". "Aquest és un empresonament amb raons d'Estat i són raons d'Estat de foscor democràtica".

David Fernàndez, exdiputat de la CUP al Parlament: "Per fi...".

María González Veracruz, diputada del PSOE al Congrés: "Ha complert la seva condemna i no hi ha gaire més a dir; esperem que si s'incorpora a la vida política ho faci amb la normalitat d'incorporar-se en un Euskadi per fi sense terrorisme".

Hasier Arraiz, president de Sortu: "No és un pres polític més, és un líder polític a qui l'Estat ha convertit en un mite al mantenir-lo sis anys i mig a la presó".

Alberto Garzón, diputat d'IU al Congrés: "La sortida d'Otegi és una bona notícia política i pot ajudar a la normalització definitiva i final de tot un procés lamentable i dramàtic".

Notícies relacionades

Mayte Pagazaurtundua, portaveu d'UPD al Parlament Europeu: "La millor aportació que podria fer Otegi és assumir la història del terror que ha viscut el País Basc". "D'aquesta manera, podrà evolucionar a millor; si no, estarem en una part nova del blanqueig, el maquillatge i l'estafa amb què volen arribar al poder".

Jesús Eguiguren, expresident del PSE-EE: "Suposa un punt final d'un cicle de pacificació en què ell va ser protagonista fonamental i pel qual va tenir com a premi set anys de presó".

Temes:

Arnaldo Otegi