Picabaralla entre Pablo Iglesias i Albert Rivera per Otegi

El líder de Podem acusa el partit taronja de ser un producte de "màrqueting"

Albert Rivera i Pablo Iglesias, en el debat organitzat per la Universitat Carles III de Madrid.

Albert Rivera i Pablo Iglesias, en el debat organitzat per la Universitat Carles III de Madrid. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Pablo Iglesias i Albert Rivera han protagonitzat aquest dimarts un enfrontament a Twitter per la sortida de la presó d'Arnaldo OtegiArnaldo Otegi, que ha acabat amb el líder de Podem acusant el partit taronja de ser un producte de màrqueting.

A les 8.55 hores, just a la mateixa hora que l'exportaveu de Batasuna abandonava el penal de Logronyo, Iglesias ha qualificat el seu alliberament de "bona notícia per als demòcrates" i ha considerat que "ningú hauria d'anar a la presó per les seves idees".

Moments després, Rivera li ha contestat subratllant que la condemna d'Otegi, per la qual ha passat sis anys i mig a la presó, va see  per "pertinença a banda armada". "Leopoldo López està empresonat per les seves idees", ha afegit el president de Ciutadans en referència al líder opositor veneçolà.

El secretari general de Podem ha tancat la discussió recordant que Ciutadans va abandonar l'hemicicle del Parlament amb els diputats del PP "per no condemnar el franquisme". "Nosaltres, principis, i vosaltres, màrqueting", ha dit.

Notícies relacionades

El debat entre els dos dirigents s'ha tancat aquí, però Ciutadans no ha volgut quedar-se sense dir l'última paraula i ha sigut el seu portaveu parlamentari, Juan Carlos Girauta, qui ha donat la contrarèplica a Iglesias assegurant que Ciutadans sí que va condemnar el franquisme al Parlament i que, "a diferència de Podem, no defensa cap dictadura".

També s'ha mostrat molt crítica amb el tuit de Pablo Iglesias la presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Cristina Cifuentes. Segons el seu parer, "ells sols es retraten".