Ciutadans demana al PSOE que sigui fidel al pacte firmat

La força taronja alerta Sánchez que si no "defensa" l'acord, podrien replantejar-se el seu vot afirmatiu

rjulve32998686 madrid  29 02 2016   albert rivera  ciudadanos  du160229190243

rjulve32998686 madrid 29 02 2016 albert rivera ciudadanos du160229190243 / JOS LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

Encara que Ciutadans segueix mantenint que la seva intenció és sumar d'alguna manera el PP a l'acord entre Albert Rivera i Pedro Sánchez, la força taronja ha avalat aquest dilluns que el secretari general del PSOE intenti buscar nous socis pel flanc esquerre. Els socialistes els han informat prèviament de les seves intencions i els han garantit, segons el vicesecretari general, José Manuel Villegas, que si arriben a acords "incompatibles" amb el document rubricat per PSOE i C's, els informarien oportunament.

Aquesta comunicació prèvia ha fet que C's no tingués una reacció aïrada, tot i que partits com el PP han considerat que el gest de Sánchez obliga Rivera a fer un "paperot"

Això sí, la força taronja ha advertit al líder del PSOE que només mantindran el vot afirmatiu a la seva investidura si des de la tribuna "defensa el pacte" firmat. "Esperem que no arribi a cap pacte extern que contradigui el pacte, perquè llavors estaríem alliberats per canviar el vot", ha assenyalat Villegas.

SENSE CONTRADICCIONS

Notícies relacionades

El dirigent s'ha mostrat conciliador i ha assenyalat que respecta que els socialistes intentin sumar més suports, ja que els 90 diputats del PSOE i els 40 de C's no són suficients per superar la investidura, però ha reclamat que aquests no siguin "incompatibles ni contradictoris" amb l'acord prèviament firmat. 

En la mateixa línia, el portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha admès que l'oferta enviada als partits d'esquerra no surt dels termes del pacte firmat amb els socialistes. "Amb un llenguatge més ideologitzat, tot es recull en el nostre acord", ha manifestat. Això sí, ha advertit a Sánchez que els pactes "previs són els que valen".