Albert Rivera: "Rajoy decideix si Espanya es posa en marxa o s'encalla"

El líder de Ciutadans sol·licita al president en funcions que permeti la investidura de Sánchez

mdedios32917645 ciudadanos party leader albert rivera speaks durin160226165158

mdedios32917645 ciudadanos party leader albert rivera speaks durin160226165158 / JUAN MEDINA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Després d'haver firmat un acord de govern amb Pedro Sánchez, el líder de Ciutadans busca desencallar la situació política i es dirigeix al Partit Popular perquè permeti la investidura del candidat del PSOE. En una entrevista aquest dilluns a TV-3, Albert Rivera ha considerat que Mariano Rajoy "té el poder de decidir, i si vol bloquejar la legislatura, ho farà". 

Notícies relacionades

Aquest bloqueig en la sessió d'investidura és el que volen evitar els dos líders polítics. El PSOE continua buscant el suport de Podem apel·lant a les bases del partit morat perquè Pablo Iglesias no hi voti en contra. Per la seva part, Ciutadans manté que el pacte aconseguit entre els dos partits "seria acceptat pels militants del PP" i per això demana als populars que "qui no vulgui governar, almenys que deixi fer-ho". 

El líder del partit taronja recorda que "si no hi ha tres partits, no hi ha govern i es va a eleccions" perquè el PP reconsideri la situació política a Espanya i opti per una possible abstenció en el pròxim debat d'investidura.