Rivera demanarà cita a Rajoy abans de la investidura

El líder de Ciutadans intenta que el PP faciliti l'acord de govern que va firmar aquest dimecres amb Sánchez

Pedro Sánchez i Albert Rivera, després de la signatura del pacte entre el PSOE i Ciutadans per a la investidura. / J M PRATS

Pedro Sánchez i Albert Rivera, després de la signatura del pacte entre el PSOE i Ciutadans per a la investidura.
32916671 60-rivera-rueda-de-prensa

/

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Albert Rivera intentarà mantenir una reunió amb Mariano Rajoy abans que es faci la segona votació de la investidura de Pedro Sánchez, el dissabte dia 5 de març, per intentar convèncer-lo que s'abstingui. El líder de Ciutadans ja va anunciar aquest dimecres, quan va firmar l'acord de govern amb el PSOE, que el pacte necessita el suport del PP i va demanar "generositat i valentia" a Rajoy. 

Encara que aquest dijous l'aspirant socialista ha assenyalat que la "línia vermella de l'esquerra és posar fi a Rajoy",Rivera necessita convèncer-lo perquè l'acord amb el PSOE no sigui paper mullat. Els escons dels socialistes (90) i de C's (40) queden lluny dels 176 necessaris perquè Sánchez pugui ser proclamat president del Govern. Rivera ha explicat aquest dijous en una entrevista a Telecinco que la seva intenció és traslladar al president del PP en persona el document firmat. "Li demanaré a Rajoy una reunió per explicar l'acord", ha assenyalat.

L'última vegada que tots dos es van reunir va ser l'11 de febrer, al Congrés. "Moltes de les coses que em va demanar Rajoy estan en aquest document", ha defensat Rivera. Davant la possibilitat que el número u dels conservadors no el vulgui rebre, el líder del partit taronja s'ha preguntat "si al final el problema serà que el senyor Rajoy s'ha esborrat, perquè va dir que no al Rei i ara no vol que governi ningú".

EL FACTOR PODEM

Després de les crítiques del PP i Podem que recorden que els escons de PSOE-C's no sumen, Rivera ho nega: "Sí que sumen, però hi ha gent que no s'hi vol sumar", ha afirmat, i ha criticat la falta de voluntat política de recolzar un acord que, al seu parer, garanteix l'estabilitat per al país.

Notícies relacionades

Si finalment Sánchez no obté ni el dimarts 1 -primera votació- ni el dissabte 5 -la segona- els suports suficients per governar, ho pot tornar a intentar en el "segon temps". Això implicaria tornar a ser designat candidat pel Rei i arribar a un acord abans del dia 3 de maig, data en què, si no hi ha president, es dissoldrien les Corts i es convocarien eleccions per al 26 de juny

En aquesta forquilla del calendari, entre el 5 de març i el 3 de maig, Podem aspira a tornar a negociar amb Sánchez un govern de coalició, després d'aixecar-se aquest dimecres de la taula de diàleg de les esquerres, defraudats pel pacte firmat entre el PSOE i C's.