CAMÍ CAP A LA INVESTIDURA

Rajoy, sobre el seu futur: "Tinc força per fer coses molt diverses"

El president deixa en suspens el seu lideratge conservador i com a cap de l'oposició si no aconsegueix retenir l'Executiu

Admet que hi ha dirigents del seu partit que no volen que repeteixi com a candidat en les eleccions

undefined32932991 madrid  25 2 2016   mariano rajoy  presidente del 160225202108

undefined32932991 madrid 25 2 2016 mariano rajoy presidente del 160225202108 / JOS LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Mariano Rajoy està convençut que Pedro Sánchez no sortirà airós de la investidura, especialment perquè el líder del PSOE «ho ha fet molt malament», ha «menyspreat» Podem, «no ha fet cas» del PP i ha pactat «amb un que no serveix absolutament per a res», en al·lusió a Ciutadans, com va comentar ahir en una conferència a La Razón. Segons la interpretació del president en funcions, el pacte entre Sánchez i Albert Rivera és una «pantomima», una «operació d’imatge» i una «presa de pèl» perquè els seus partits no sumen majoria suficient.

D’aquí ve que, una vegada passi el debat la setmana que ve, Rajoy prevegi reprendre els contactes amb el PSOE i Ciutadans per intentar constituir una «gran coalició». El president en funcions va aclarir, no obstant, que només es presentarà a la investidura si el Rei l’hi torna a encarregar –la primera vegada va declinar l’oferiment– i aconsegueix els «suports suficients». És a dir, no hi anirà si no compta amb, almenys, l’abstenció dels socialistes.

Davant les dificultats, el líder del PP va confirmar que vol repetir com a candidat si se celebren una altra vegada eleccions. Encara que, per primera vegada, va admetre que al seu partit hi ha qui té dubtes i intenta moure-li la cadira. «Estic segur que, encara que no m’ho expliquin, hi ha gent en això», va contestar amb ironia en referència als possibles intents per apartar-lo. Per això, va subratllar que, «si el seu partit vol», ell està disposat a mantenir-se ferm i batre’s novament en la batalla electoral.

Notícies relacionades

FUTUR EN SUSPENS

Preguntat pel seu futur com a president del PP i cap de l’oposició si no pot encapçalar el futur Govern, va donar una resposta d’allò més enigmàtica: «Jo em veig en molts llocs, tinc força per fer coses i molt diverses». Donat que en anteriors ocasions no ha dubtat a confirmar la seva intenció de presentar-se al pròxim congrés del PP, en què es renovarà la direcció, aquesta resposta deixa en l’aire el seu futur i casa amb la impressió més estesa al partit que farà un pas enrere si no revalida el càrrec a l’Executiu. Sigui com sigui, Rajoy es va mostrar disposat a fer que el futur conclave sigui més obert a la militància, recollint així els suggeriments d’alguns barons com Cristina Cifuentes.