Iglesias i Oltra a Sánchez: "El seu govern serà plural o no serà"

El líder de Podem adverteix que seurà a negociar amb el PSOE, IU i Compromís un "govern de coalició", no un programa d'investidura

Emplaça el secretari general del PSOE perquè assisteixi a la cita, la setmana que ve, dels equips negociadors

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Tant el líder de Podem, Pablo Iglesias, com la vicepresidenta del País Valencià i dirigent de Compromís, Mónica Oltra, han advertit aquest divendres a Pedro Sánchez que el seu govern "serà plural o no serà". Després d'intercanviar impressions en la primera reunió de Podem amb altres forces al voltant del seu programa de govern, Iglesias ha mostrat el la seva "alegria" perquè el PSOE hagi acceptat l'oferta d'Alberto Garzón, que ha servit per desbloquejar la mena de guerra freda entre Iglesias i Sánchez i que tots dos acceptin que els seus equips negociadors seguin a dialogar a quatre bandes, incloent-hi també IU i Compromís. 

Això sí, Iglesias ha advertit a Sánchez que és "evident" que aquella taula serviria per formar un "govern de coalició" i no només un programa d'investidura, com ha suggerit el secretari general dels socialistes a la seva carta de resposta a Garzón. "Un govern en minoria del PSOE" amb l'abstenció de Podem i/o Ciutadans és "impossible i inestable", ha recalcat, per a continuació tornar a allargar la mà a Sánchez per formar un Executiu "plural i de canvi" integrat per socialistes i podemistes. 

El líder de Podem ha acceptat que la taula, que es reunirà la setmana que ve, estigui conformada pels equips negociadors -la força lila donarà a conèixer el seu dilluns, ha assegurat- però ha emplaçat Sánchez perquè assisteixi també a la cita. "Si ell hi va, jo també hi assistiria", ha insistit, enrocat en la seva idea que es reuneixin els dos líders. 

LA "FOTO DEL NOU GOVERN"

Notícies relacionades

Per últim, ha considerat que és "bon gest" que el PSOE hagi acceptat sumar-se a la reunió que representarà la "foto del nou govern d'Espanya", i en aquesta línia ha alertat Sánchez que un pacte global requereix "suports suficients", per aquest motiu, en la seva opinió, és "absurd" que aquest cap de setmana o a principis de la setmana que ve els socialistes anunciessin un pacte de legislatura exclusivament amb C's i sense el PP.

Oltra, malgrat que Compromís sí que ha participat en la negociació amb el PSOE a la qual fins ara s'ha resistit Podem, també ha insistit a dir que la seva formació no recolzarà una via que passi per la força taronja. "Això té dues parts, el què i el qui", ha assenyalat recolzant l'opció d'Iglesias.