Jordi Pujol reapareix en l'homenatge a Muriel Casals

És el primer acte públic en què l'expresident participa des que va ser imputat per blanqueig de diners

Pujol dóna el condol a la filla de Muriel Casals. / JULIO CARBÓ / Vídeo: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jordi Pujol ha reaparegut aquest dijous en el seu primer acte públic des que va ser imputat per blanqueig de diners. L'expresident de la Generalitat ha assistit a l'homenatge al Parlament de Muriel Casals.

Notícies relacionades

El que va ser el 'pare' de Catalunya durant 23 anys havia limitat al mínim les seves aparicions públiques des que el 25 de juliol del 2014 va reconèixer que havia ocultat durant 34 anys una suposada herència que encara no ha pogut justificar. Des d'aleshores l'exmolt honorable (tracte honorífic a què va renunciar) només ha rebut revessos legals, l'últim la imputació de l'Audiència Nacional per blanqueig de capitals. Fa una setmana a l'Audiència Nacional, es va desmarcar davant el jutge dels negocis dels seus fills i va insistir que la fortuna que va ocultar a Andorra prové del llegat del seu pare.

Aquest dijous, Pujol ha volgut assistir a l'adéu a Casals, on també han estat presents els expresidents José Montilla, Artur Mas Pasqual Maragall. Després de donar el condol a la família, s'ha assegut en un lloc discret, allunyat de les imatges de les càmeres durant l'acte oficial, al qual també han anat els tres últims expresidents del Parlament, Joan Rigol, Ernest Benach Núria de Gispert, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre altres personalitats del món de la política i d'altres àmbits.