CARA DEL SOBIRANISME CIVIL

Puigdemont: "Sabrem completar el somni de la Muriel"

El president de la Generalitat destaca el "compromís social, civil i polític" de la diputada de Junts pel Sí i expresidenta d'Òmnium Cultural

puigdemont

puigdemont

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Carles Puigdemont ha lamentat la mort de Muriel Casals i ha volgut exalçar la figura de la diputada i expresidenta d'Òmnium Cultural. El president de la Generalitat ha definit Casals com un "referent ètic" i ha destacat el seu "compromís social, civil i polític".  

Notícies relacionades

"No estaríem aquí sense l'esforç discret de persones determinades com ella", ha dit abans de remarcar la "senzillesa, discreció i tendresa" d'una persona que es va guanyar l'estimació, l'agraïment i el respecte de moltíssima gent". Després de donar el condol a la seva família, Puigdemont ha volgut destacar que Casals era "una de les veus que han contribuït a canviar decididament la història d'aquest país". En aquest sentit li ha fet una promesa. "Sabrem completar el somni que tanta gent com la Muriel ha ajudat a fer lluminós i possible".

EL RECORD DE FORCADELL 

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, també ha tingut paraules d'agraïment per a la seva "amiga, companya i mestra". "El país està en deute amb ella. Era una companya estimada que amb la seva serenitat i confiança va aconseguir convèncer molta gent que en un principi no estava en aquest procés", ha dit en una entrevista concedida a TV3. Forcadell ha destacat de Casals que "sabia ser suau i sabia ser ferma. Ha sigut una mestra per a mi. Treballàvem per al mateix de formes diferents, ens complementàvem". Per la presidenta del Parlament el seu últim discurs en la comissió sobre el procés constituent resumeix perfectament les seves conviccions. "La seva manera de ser ha impregnat el procés. El seu últim discurs és molt representatiu de com era la Muriel. Sempre deia 'això anirà endavant'. Ho tenia molt clar. La seva confiança en el procés i en el país ha sigut un exemple. Com a país deurem sempre molt a la Muriel, el somriure de la revolta, la seva manera de fer ens representa a tots", ha assenyalat.