Esperanza Aguirre dimiteix com a presidenta del PP de Madrid

"No tinc cap responsabilitat directa, però sí responsabilitat política que assumeixo", justifica

undefined32785332 gra146  madrid  14 02 2016   la presidenta del pp 160214182159

undefined32785332 gra146 madrid 14 02 2016 la presidenta del pp 160214182159 / Luca Piergiovanni

2
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

Esperanza Aguirre dimiteix com a presidenta del PP de Madrid. L'exdirigent popular ha pres aquesta decisió després que dijous hi hagués un nou registre a la seu de Génova i s'incautés l'ordinador de l'exgerent regional del partit en el marc de la operació Púnica, Beltrán Gutiérrez, en recerca de proves per finançament il·legal del partit a la regió.

La dirigent popular ha assegurat, en una roda de premsa convocada amb urgència aquest diumenge, que la informació apareguda a la premsa els últims dies li ha fet prendre aquesta decisió, que ha vinculat al paper que podria haver tingut com a cervell de la trama Púnica la seva mà dreta, Francisco Granados, empresonat a Soto del Real  des del 31 d'octubre per ordre del jutge de la Audiència Nacional Eloy Velasco.

"Assumeixo la meva responsabilitat política. Hauria d'haver vigilat millor. No em consta que hi hagi hagut un finançament irregular i il·lícit al Partit Popular de Madrid", ha dit Aguirre, que no obstant ha admès que el seu electorat demana gestos davant l'allau d'escàndols que afecten el PP. "Assumeixo la meva responsabilitat política 'in eligendo' i 'in vigilante'", ha assenyalat, en referència a l'elecció de Granados com a secretari general del PP madrileny.  

Segons Aguirre, les dades que ha conegut en els últims dies fan referència a la gestió del dirigent entre el 2004 i el 2011 -quan el va destituir- li sembren els dubtes suficients per renunciar al càrrec, un canvi d'actitud respecte a dijous passat quan va defugir la seva responsabilitat al·legant que de 500 càrrecs nomenats només dos li havien "sortit malament".

RAJOY: "T'ENTENC"

Aguirre diu que ha pres la decisió en les últimes hores i ha explicat que l'ha comunicat al president del PP, Mariano Rajoy, aquest mateix diumenge al matí. Després de mirar de comunicar amb ell, finalment els dos líders han conversat. Segons la dirigent madrilenya, Rajoy li ha respost un breu "t'entenc". "No tinc cap responsabilitat directa, però sí responsabilitat política que assumeixo. He parlat amb el president del partit i m'ha dit que ho comprèn", ha explicat, encara que s'ha negat a donar més detalls de la conversa. "No crec que hagi de desvelar-los", ha dit.

Preguntada per quines decisions hauria de prendre en aquestes circumstàncies el número u del PP, Aguirre s'ha limitat a assenyalar que "Rajoy sap millor que ningú el que ha de fer". 

Notícies relacionades

La dimissió d'Aguirre, que continuarà no obstant com a portaveu del grup municiapal del PP a l'ajuntament de Madrid, arriba després que hagués comparegut dijous davant els mitjans i divendres a l'Assemblea de Madrid per parlar dels escàndols de corrupció.

Després de conèixer la dimissió d'Aguirre, Podem ha recordat que la dirigent pren la decisió arran de la comissió d'investigació promoguda pel partit de Pablo Iglesias. El portaveu a l'Assemblea de Madrid, José Manuel López, insisteix en un tuit en que la corrupció al PP no és un cas aïllat sinó un problema estructural.