debacle magenta

Rosa Díez i Andrés Herzog es donen de baixa d'UPD i demanen la seva dissolució

L'exlíder d'UPD advoca per donar "un final digne" al partit després de les patacades electorals

rjulve32177449 gra346  madrid  15 12 2015   el l der de podemos  160208133217

rjulve32177449 gra346 madrid 15 12 2015 el l der de podemos 160208133217 / Ballesteros

2
Es llegeix en minuts

Unió, Progrés i Democràcia (UPD) es desintegra. Els dos últims líders del partit, Rosa Díez i Andrés Herzog, s'han donat de baixa de la força magenta i han reclamat la seva dissolució després de quedar fora del Congrés dels Diputats en les últimes eleccions generals i situar-se en la marginalitat política.

Díez ha anunciat a Twitter que ja s'ha donat de baixa d'UPD "per respecte i per carinyo". A la vegada, ha inclòs un enllaç al seu perfil de Facebook en què ha argumentat la seva decisió.

L'exdirigent d'UPD fa una crida als seus coreligionaris a evitar "una més que inexorable i dolorosa deriva" i afegeix: "Crec que qualsevol oportunitat futura per defensar les nostres idees de forma efectiva exigeix, necessàriament, donar-li un nou inici després d'un final digne al nostre estimat partit. Només d'aquesta manera, quan arribin nous temps, serà possible reivindicar i construir un nou projecte sobre el magnífic llegat que deixarem després d'aquests vuit anys intensos de vida i feina".

Díez, que evita tota autocrítica i tota menció a l'aliança frustrada amb Ciutadans (pacte que no es va produir, entre altres raons, per la seva negativa), assegura que no pretén establir "cap batalla" amb "la malparada UPD", però entén que el veredicte dels espanyols ha sigut clar i que el partit ha d'actuar "de forma conseqüent".

"OPERACIÓ POLITICOMEDIÀTICA"

Notícies relacionades

En una línia pràcticament calcada, Andrés Herzog també ha assegurat en un comunicat a Facebook que deixa UPD després de dimitir com a portaveu el 16 de gener i insisteix en la idea que "el partit ha deixat de ser un instrument útil" per portar a terme les idees que ha defensat al llarg dels últims anys. Segons la seva opinió, la força magenta ha quedat "fora del debat polític" com a conseqüència d'"una calculada operació politicomediàtica" dissenyada des del principi per treure'ls del tauler polític amb l'objectiu de substituir el seu projecte "per un mer placebo, manejable a conveniència". No dóna el nom d'aquest "placebo", però vistos els enfrontaments amb Ciutadans es pot sospitar per on van els trets.

"Per evitar que s'enterri o perverteixi el nostre llegat cal que siguem nosaltres els que lliurement i voluntàriament enterrem, amb decisió i valentia (no exempta d'orgull), les nostres sigles", prossegueix Herzog. Tant ell com Díez, no obstant, no descarten en els seus comunicats que el partit magenta o un que se'n derivi puguin intentar ressorgir en futures cites electorals.

Temes:

UPD Rosa Díez