Iglesias: "A aquest pas ens sortiran cabells blancs abans de formar Govern"

El líder de Podem redobla la pressió a Sánchez en vigílies de la negociació i li retreu que ignori la seva proposta

 

  / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Pablo Iglesias redobla la pressió sobre Pedro Sánchez en vigílies que comenci la negociació sobre la governabilitat. Té la mà estesa, al·lega, per dialogar, però amaga el seu enuig perquè el secretari general socialista anunciés, novament, que està determinat a intentar un pacte també amb Ciutadans. Iglesias entén que aquest lloc preferent en la recerca d'acords l'ha d'ocupar el seu partit perquè, al cap i a la fi, és qui ha posat al damunt de la taula una proposta de govern. L'única fins ara, una coalició entre el PSOE, Podem i IU.

Iglesias, que feia onze dies que esperava una resposta al seu oferiment, ha comparegut en roda de premsa visiblement molest amb l'actitud del socialista i perplex perquè aquest segueixi plantejant com a viable una entesa amb Ciutadans i Podem, quan les dues forces rebutgen aquesta possibilitat. El to sever del líder podemita posa més pressió sobre les espatlles de Sánchez. Vol fer-lo triar soci de govern de manera excloent.

LA "HIPOCRESIA"

Notícies relacionades

"Pedro Sánchez ha intentat vendre una cosa que no té. És impossible un acord de govern amb Podem i Ciutadans", ha subratllat Iglesias, que si bé ha acusat Sánchez d'"hipocresia", ha mostrat que té voluntat de començar a negociar al més aviat possible i no ha descartat contactar amb el secretari general del PSOE si no rep una trucada les pròximes hores. "A aquest pas ens sortiran cabells blancs a tots abans de formar govern", ha etzibat.

El líder de Podem ha reafirmat la seva voluntat de negociar també amb els partits sobiranistes, malgrat que aquest diàleg sigui demonitzat per part dels barons socialistes i complica, de facto, qualsevol entesa.