Mascarell accepta ser el nou delegat del Govern a Madrid

L'exconseller de Cultura respon al perfil de la "casa gran del catalanisme" d'Artur Mas

Procedent del PSC, defensa la independència des de posicions dialogants

icoy31780555 barcelona 10 11 2015 segunda sesion del pleno de i160125171247

icoy31780555 barcelona 10 11 2015 segunda sesion del pleno de i160125171247

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

L'exconseller de Cultura Ferran Mascarell ha acceptat la proposta de ser el nou delegat de la Generalitat a Madrid. Mascarell, que ha ocupat la cartera de Cultura en els diferents governs d'Artur Mas i procedeix del PSC, ocuparà així el càrrec que va deixar vacant Josep Maria Bosch, nomenat al seu dia a proposta d'Unió.

Mascarell ha evolucionat des de les tesis federalistes cap a l'independentisme i en concret cap al concepte de la Catalunya Estat. De tarannà negociador, el seu perfil és netament diferent del del seu antecessor, per ocupar un lloc governamental de cert relleu, ja que el delegat de la Generalitat a Madrid acostuma a tenir una funció de vincle negociador entre les dues institucions, l'Estat i la Generalitat. 

Sempre vinculat a la cultura

Notícies relacionades

La trajectòria de Mascarell ha estat sempre vinculada a la gestió cultural, primer com a regidor a l'Ajuntament de Barcelona (1999-2006) i després, el 2006, com a conseller en el primer tripartit, càrrec que només va ocupar set mesos. Després d'aquest període, el PSC li va donar la cartera de Cultura a Esquerra. Va ser llavors quan Mascarell va acabar renunciant al seu escó i va acceptar l'oferta per ser conseller delegat de RBA Audiovisual.

Després de la constitució del nou Govern, l'àrea de Cultura ha passat a mans de l'exconseller de Territori, Santi Vila. Però Mascarell ha tingut sempre un paper simbòlic per a Artur Mas en la seva estratègia de construcció de l'anomenada "casa gran del catalanisme", un intent d'obrir el sobiranisme a espais ideològics diferents del de CDC, entre ells el del socialisme més federalista i catalanista, que Mascarell representa.