Forcades denuncia que Israel li ha vetat l'entrada

La fundadora de Procés Constituent explica que ha sigut repatriada per la seva implicació en la Flotilla de Gaza

Teresa Forcades, en un acte de Barcelona en Comú, el maig passat.

Teresa Forcades, en un acte de Barcelona en Comú, el maig passat. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Teresa Forcades, monja dirigent i fundadora de Procés Constituent, ha denunciat que Israel li ha vetat l'entrada. Forcades assistia a Jerusalem per impartir unes classes sobre la Trinitat amb l'abadessa emèrita del monestir de Sant Benet de Montserrat, Montserrat Vinyes. Mentre que la seva acompanyant ha pogut seguir el viatge després de ser interrogada i registrada, ella ha sigut repatriada després d'haver passat la nit de divendres a dissabte retinguda a l'aeroport. 

Notícies relacionades

"Els governs prenen decisions que afecten directament al marge de maniobra o la llibertat de la ciutadania. En aquest cas, també els estrangers que es manifesten en contra d'una política que afecta directament innocents", ha explicat en declaracions a Catalunya Informació.

La fundadora de Procés Constituent atribueix aquest fet a la seva participació en la flotilla de Gaza el mes de juliol passat. De fet explica que durant l'interrogatori li van preguntar per la seva implicació en una iniciativa en què més de 50 activistes pels drets humans, periodistes, artistes i figures polítiques intentaven trencar el bloc d'Israel per portar ajuda humanitària a la població palestina de Gaza.

Temes:

Israel