El nadó que no va estar a l'escó

El fill del diputat d'En Comú Podem Raimundo Viejo neix mentre ell està en la constitució del Congrés

Va observar el fill de Bescansa a l'hemicicle, amb una altra diputada mare de bessons de tres setmanes, que no els va portar a les Corts

 

  / JOSÉ LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Va dormir malament, nerviós, i quan es va despertar, en un hotel de Madrid, el primer que va fer va ser mirar el mòbil, per si hi havia novetat. Raimundo Viejo, diputat d'En Comú Podem, havia viatjat des de Barcelona el dia anterior per assistir a les reunions de grup prèvies a la constitució oficial de les Corts. La seva companya, Gaëlle, es va qudar a Barcelona, fora de comptes i encreuant els dits perquè el naixement del seu segon fill no coincidís amb la cerimònia al Congrés.

Al mòbil Raimundo va llegir un missatge del seu sogre. Se n'anaven a la Maternitat, el nadó estava de camí. Durant uns minuts va mantenir la lleugera esperança que el part es demorés, aferrat al record que el seu primer fill va néixer després de 34 hores de part. Lou, no obstant, va ser més ràpid. En a penes mitja hora estava a coll de la seva mare, així que el diputat va veure les primeres fotos del fill des de l'escó al Congrés, on entrava per primer dia.

"Va ser una gran alegria enorme, una sensació molt estranya, per la doble emoció d'estar vivint un moment tan important en l'àmbit personal i en el polític, per la meva amistat de tants anys amb Pablo [Iglesias] i Íñigo [Errejón]", explica. Des de l'escó va compartir les imatges del nounat amb els seus companys de partit, que l'abraçaven amb un plus d'il·lusió a la del moment històric que estaven vivint.

"Les casualitats t'interpel·len", reflexiona Viejo. El seu primer fill, Alan, va néixer un 18 de juliol, coincidència que ell interpreta com un senyal "per oblidar-se del passat i mirar al futur". La seva companya de llista d'En Comú Podem, Mar Garcia, va ser mare de bessons just el dia de les eleccions generals, el 20-D. Aquest dimecres estava asseguda al seu costat a l'escó, compartint alegries. Sense els seus fills de tres setmanes.

EL SÍMBOL BESCANSA

Notícies relacionades

Tots dos van assistir amb certa perplexitat a la polseguera desencadenada per la presència del fill de Carolina Bescansa a l'hemicicle. El diputat admet com n'és de complex compaginar la vida política amb la paternitat. Va anar a votar amb el seu fill de dos anys i mig, i explica que en les assemblees s'han anat obrint espais de guarderia per als nens dels activistes, però tot i així confessa que dur li resulta no dedicar el temps que li agradaria a la seva família.

Viejo viu a Barcelona -va ser durant 6 mesos regidor a l'ajuntament amb Barcelona en Comú-, i per això difícilment portarà els seus fills al Congrés. No obstant, des de Podem volen aprofundir en el debat sobre la conciliació obert per Bescansa, perquè la seva decisió no es quedi en un mer gest conjuntural, sinó un eix estratègic per a una igualtat real entre homes i dones.